Web Analytics
Remi Bajerna i Reala u polufinalu Lige šampiona - BetaRS

Remi Bajerna i Reala u polufinalu Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 30.04.2024 | access_time 23:10
Fudbaleri Bajerna i Real Madrida odigrali su večeras u Minhenu nerešeno 2:2, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Real je poveo u 24. minutu golom Vinisijusa Žuniora, a Bajern je preokrenuo golovima Leroja Sanea u 53. i Harija Kejna u 57. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Vinisijus iz jedanaesterca, svojim drugim golom na utakmici, u 83. minutu.

Bajern je imao prvu šansu u prvom minutu kada je šutirao Sane, ali je golman Andrij Ljunin dobro odbranio. Domaći su posle toga nastavili sa napadima, pokušavali su Kejn i Sane, ali nisu bili precizni.

Bajern je imao inicijativu i loptu, a u 12. i 16. minutu pokušao je Džamal Musijala, ali je bio neprecizan.

Real se posle toga oslobodio pritiska, posle kornera Vinisijus je šutirao visoko preko gola, ali je brazilski fudbaler ipak postigao gol u 24. minutu. Toni Kros je kroz odbranu Bajerna dobro dodao loptu do Vinisijusa, kome nije bilo teško da ubaci loptu u gol Manuela Nojera.

Bajern je posle toga bio bezopasan i nije mogao da napravi ozbiljniji napad, a Real je kontrolisao igru.

Domaći su do kraja poluvremena imali šansu iz slobodnog udarca, ali je Kejn u 43. minutu šutirao pored gola.

U nastavku prvi je zapretio Real u 51. minutu dobrim šutem Krosa i odbranom Nojera, a dva minuta kasnije Bajern je izjednačio. Sane je dobio loptu na desnom krilu, velikom brzinom stigao je do gola i snažno šutirao u bliži ugao golmana Reala.

Bajern je poveo u 57. minutu golom Kejna iz jedanaesterca, koji je dosuđen posle prekršaja Lukasa Vaseksa nad Musijalom. To je bio osmi gol engleskog reprezentativca ove sezone u Ligi šampiona.

U 64. minutu pokušao je Vinisijus, ali su domaći igrači blokirali njegov šut, dok je dva minuta kasnije sa druge strane veliku šansu propustio Kejn, koji je šutirao pored stative posle dodavanja Nusara Mazrauija. Erik Dajer je zatim u dva navrata pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Nojer je u 79. minutu odbranio šut Vinisijusa, kome je dodao loptu Luka Modrič. Četiri minuta kasnije Vinisijus je izjednačio golom iz jedanaesterca, koji je dosuđen pošto je Kim Min Dže srušio u kaznenom prostoru Rodriga.

Do kraja nije bilo prilika, pa će revanš utakmica, koja se igra 8. maja u Madridu, odlučiti o finalisti.

U drugom polufinalu igraju Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen. Prva utakmica igra se u sredu od 21 čas u Dortmundu.

Teme