Web Analytics
Počela rasprava o budućoj vladi u Skupštini Srbije - BetaRS

Počela rasprava o budućoj vladi u Skupštini Srbije

Politika | 01.05.2024 | access_time 12:35
Počela rasprava o budućoj vladi u Skupštini Srbije
Foto: Beta/Narodna skupstina Republike Srbije/Pedja Vuckovic

U Skupštine Srbije je danas, posle ekspozea mandatara vlade Miloša Vučevića, počela raspravu o radu njegovog kabineta, čiji najavljeni program su odmah kritikovali predstavnici opozicije.

Poslanik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović, je izlaganje Vučevića nazvao "literarnim radom koji nije dostojan ekspozea".

Lazović je rekao da Vučevićev govor liči na đački sastav na temu "zašto volim predsednika" dok je poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta kritikovao kadrovska rešenja nove Vlade u celini.

Jovanović je ocenio da je danas počela "nova sezona tragikomičnog cirkusa (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića".

On je buduću ministarku za brigu o porodici Milicu Đurđević Stamenovski nazvao "ministarkom za preletanje", podsetivši da je pre samo 4-5 meseci, uoči decembarskih izbora, žestoko kritikovala Vučića.

Vučević je odbacio kritike opozicije, te istakao da je ponosan na sve što je predložio.

Izrazio je uverenje i da će njegov kabinet sprovesti poltiku koju je predložio.

Kazao je i da od svih članova Vlade Srbije traži da ne štede snage, te ocenio da je "zavet da ne iznevere očekivanja naroda".

Skupština Srbije danas je konstatovala mandate novim poslanicima kao i prestanak onima koji će biti ministri u novoj Vladi Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je kazala da je Republička izborna komisija (RIK) prethodno danas donela Rešenje o dodeli mandata narodnih poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini.

Brnabić je kazala i da su ta rešenja uručena poslanicima, te da zato parlament to konstatuje.

RIK je, posle dananje sednice saopštio da ga je Skupština Srbije obavestila da je mandat prestao poslanicima Milanu Krkobabiću, Dejanu Ristiću, Usami Zukorliću, Ivici Dačiću, Tatjani Macuri, Arnu Gujonu, Petaru Petkoviću, Jeleni Žarić Kovačević, Novici Tončevu, Slavici Đukić Dejanović i Zlatiboru Lončaru, danom podnošenja ostavke.

U saopštenju piše da je doneto Rešenje o dodeli mandata poslanika radi popune upražnjenog poslaničkog mesta  Igoru D. Jakšiću, Danetu Stanojčiću, Tatjani Petrović Stojković, Mladenu Grujiću, Nikoli Bokanu, Branku Vujkoviću i Ilu Mihajlovskom.

Mandat je dodeljen i Igoru Braunoviću, Nataši Bogunović i Đorđu Milićeviću kao i Rejhanu Kurtoviću, piše na sajtu RIK.

Teme