Web Analytics
Vučević nadmašio Brnabić, čitao ekspoze više od tri sata, obećao još veće nagrade za sportiste - BetaRS

Vučević nadmašio Brnabić, čitao ekspoze više od tri sata, obećao još veće nagrade za sportiste

Politika | 01.05.2024 | access_time 16:15
Vučević nadmašio Brnabić, čitao ekspoze više od tri sata, obećao još veće nagrade za sportiste
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Mandatar buduće Vlade Srbije Miloš Vučević, pred poslanicima u parlamentu, program svoje vlade obrazlaže već više od tri sata.

Sednica Skupština Srbije počela je nešto posle 12.00 a posle formalnih stvari oko utvrđivanja kvoruma i sličnih aktivnosti, Vučević je počeo da čita ekspoze.

Po ranijim navodima medija, aktuleni predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2016. kada je postao premijer šest sati čitao "skraćenu verzija ekspozea", što je bilo dvostsruko duže nego 2014. kada je preuzeo istu dužnost i kada je govorio oko tri sata.

Aktuelna predsednica Skupština Srbije Ana Brnabić, koja je u tri mandata bila premijerka, u parlamentu je obrazlagala programe svojih vlada po oko 90 minuta.

Vučević je danas najavio i da će njegova vlada izvršiti značajna ulaganja u sport i da je predviđeno da nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju u Parizu bude 200.000 evra.

Kazao je i da će, uz Nacionalni fudbalski stadion biti izgrađen i novi stadion u Kragujevcu.

Najavio je i novi nacionalno-odbojkaški trening centar i sportsku dvoranu beogradskog sportskog društva Radnički.

On je danas u parlamentu kazao da će njegov kabinet biti čvrsto opredeljen za nastavak borbe protiv korupcije i kriminala.

On je, u ekspozeu naveo da će u toj oblasti biti "nulte tolerancije", te da "niko neće biti zaštićen".

Vučević je predstavio dosadašnje rezulate u borbi protiv kriminala i korupcije, te naglasio da u toj borbi postoji jasan cilj i čvrsta opredeljenost" za njeno iskorenjivanje.

"U najvećoj meri se mogu ostvariti institucionalnim i vaninstitucionalnim delovanjem", kazao je Vučević koji je potom, uz burne aplaze poslanika vladajuće koalicije predstavio buduće ministre.

Teme