Web Analytics
Poslanici Skupštine Srbije manje o ekspozeu, više o povredama poslovnika i 'preletačima' - BetaRS

Poslanici Skupštine Srbije manje o ekspozeu, više o povredama poslovnika i 'preletačima'

Politika | 02.05.2024 | access_time 09:25
Poslanici Skupštine Srbije manje o ekspozeu, više o povredama poslovnika i 'preletačima'
Foto: Beta/Miloš Miškov

Nastavak sednice Skupštine Srbije o izboru nove Vlade protiče u uzajamnim optužbama poslanika vlasti i opozicije za povrede poslovnika ali i za stranačko "preletanje".

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić upozorio je da je u ekspozeu mandatara Miloša Vučevića borba protiv kriminala i korupcije "poslednja tačka".

"U ekspozeu Ane Brnabić u prvom mandatu borba protiv kriminala i korupcije bila je druga tačka, u drugom ekspozeu već je bila treća tačka a u Vašem ekspozeu gospodine Vučeviću, borba protiv kriminala i korupcije je poslednja tačka. Meni je jasno dokle će ići Vaša Vlada, dalje u kriminal. Borba protiv kriminala i korupcije Vam je zadnja rupa na svirali", rekao je Aleksić.

Kazao je da ga predloženi kabinet podseća na "doba Slobodana Miloševića, SPS-a, radikala i JUL-a".

"Eno Milice Zavetnice koja je juče govorila da ste izdajnici, a sad je kandidat za ministra. Ode patriotizam za ministarsku fotelju", kazao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Aleksić je pokazao fotografiju na kojoj se po njegovim rečima, mandatar pozdravlja sa "narko-dilerom Snajperom", odnosno Slobodanom Milutinovićem iz Novog Sada koji je po Interpolovoj poternici nedavno uhapšen u Španiji.

"Nema napretka u Srbiji dok ne odgovaraju ljudi kao što ste vi", kazao je Aleksić.

Optužbe predsednika NPS Vučević je odbacio, navodeći da je fotografija sa zvaničnog prijema u Gradskoj kući Novog Sada kada je kao gradonačelnik primio rukovodstvo i igrače lokalnog fudbalskog kluba Kabel.

"Rukovao sam se tad sa 30-40 ljudi, nisam birao ko će biti na prijemu ispred tog kluba, niti sam gledao biografije niti vršio bezbednosne provere lica koja su prisustvovala", rekao je Vučević.

Mandatar je dodao da je u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Sada a dok je ministar unutrašnjih poslova bio Aleksandar Vulin, Milutinović uhapšen i "više meseci držan u pritvoru".

"On je osuđen i zbog toga je pobegao iz Srbije i po našoj poternici je uhapšen u Španiji. Pa da li stvarno mislite da se tako nekom pomaže? Ne bih voleo da mi iko ikada pomaže kao što vi kažete da sam ja pomagao Milutinoviću", rekao je Vučević.

Teme