Web Analytics
Vučić razgovarao sa diplomatama Esvatinija i SAD - BetaRS

Vučić razgovarao sa diplomatama Esvatinija i SAD

Politika | 03.05.2024 | access_time 15:00
Vučić razgovarao sa diplomatama Esvatinija i SAD
Foto: buducnostsrbijeav/printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se danas sastao sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Esvatinija Folile Šakantu i američkim diplomatom Filipom Rikerom.

Vučić je na Instagramu napisao da je za Beograd podrška prijateljske zemlje Esvatini od naročitog značaja, "posebno u trenutku, kada se Srbija suočava sa brojnim pritiscima".

"Detaljno sam informisao ministarku Šakantu o izazovima koji stoje pred Srbijom u UN u pogledu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici", kao i o poziciji naše zemlje po ovom pitanju, koju sam podrobno obrazložio", napisao je on i dodao da je Srbija zahvalna Esvatiniju na principijelnom stavu o nepriznavanju Ksova.

Predsednik Srbije je u odvojenoj objavi napisao da je zajedno sa novim ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem razgovarao i sa nekadašanjim vršiocem dužnosti pomoćnika američkog državnog sekretara u američkom Birou za evropske i evroazijske poslove.

"Razgovor sa starim prijateljem Filipom Rikerom, o svim važnim globalnim pitanjima, ali i bilateralnim odnosima Srbije i SAD. Posebno dugo smo razgovarali o ekonomskom napretku Srbije, predstojećoj izložbi EXPO 27 i velikim infrastrukturnim projektima", napisao je Vučić.

Teme