Web Analytics
Krkobabić u uskršnjoj čestitki: Više nego ikad treba nam mir i solidarnost - BetaRS

Krkobabić u uskršnjoj čestitki: Više nego ikad treba nam mir i solidarnost

Društvo | 05.05.2024 | access_time 11:20
Krkobabić u uskršnjoj čestitki: Više nego ikad treba nam mir i solidarnost
Foto: Beta/Milan Obradovic

Ministar za brigu o selu i predsednik PUPS–a, Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Milan Krkobabić poželeo je danas, u čestitki povodom Uskrsa, da taj praznik u domove vernika donese hrišćansku ljubav, zdravlje, slogu, radost i sreću.

"Danas su nam više nego ikada neophodni mir, međusobno poštovanje i međugeneracijska solidarnost, pre svega u porodici, a zatim i u celom našem društvu", poručio je Krkobabić u čestitki poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji praznik slave prema Julijanskom kalendaru.

Kako je naveo, "samo tako, uz iskrenu ljubav prema najbližima i svojoj otadžbini, možemo da odolimo svakodnevnim ličnim, ali i velikim svetskim iskušenjima i izazovima u našoj Srbiji".

"Vernicima koji žive i rade u selima Srbije želim berićetnu godinu, zdravlje, a iznad svega slogu i međusobno razumevanje mladih sa starijima i starijih sa mladima. Samo tako, svi zajedno možemo uspešno da nastavimo započetu misiju preporoda sela Srbije", istakao je Krkobabić.

Teme