Web Analytics
U ruskim napadima u Ukrajini troje mrtvih i šesnaest ranjenih - BetaRS

U ruskim napadima u Ukrajini troje mrtvih i šesnaest ranjenih

Svet | Izvor: Beta-AFP | 05.05.2024 | access_time 21:00
U ruskim napadima u Ukrajini troje mrtvih i šesnaest ranjenih
U istočnoj i severoistočnoj Ukrajini danas su u nekoliko ruskih napada poginule tri osobe, a ranjeno je šesnaest, posebno u Harkovu, drugom gradu po veličini u toj zemlji, koji je redovno na meti.

Napadi su se dogodili dok se slavio Uskrs.

U raketnom napadu poginule su dve osobe u Pokrovsku, u Donjeckoj oblasti (istok) - rekao je guverner Vadim Filaškin u poruci na Telegramu.

To mesto je 60 kilometara severozapadno od grada Donjecka, glavnog grada regiona pod kontrolom Rusije i na čiju aneksiju pretenduje Moskva.

Treća osoba - 88-godišnja žene je poginula u ruskom napadu na Monačinivkan, saopštio je guverner Harkovske oblasti, na severoistoku, Oleg Sinegubov koji je ranije saopštio da je u drugom napadu u Harkovu ranjeno najmanje desetoro.

On je na Telegramu tvrdio da su moskovske snage pogodile centar grada "navođenom bombom".

Ruska vojska sve više koristi te bombe bačene iz aviona, velike razorne moći i opremljenih krilcima koja im omogućavaju da lete kao jedrilice da bi se povećao domet delovanja.

U drugom napadu tokom noći je ranjeno šestoro, uključujući devetogodišnju devojčicu - ranije je naveo Sinegubov.

Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine je saopštilo da je Rusija tokom noći ispalila 24 drona iranske proizvodnje "Šahid" na njenu teritoriju, a 23 su oborena.

Na bojnom polju, ruska vojska tvrdi da je zauzela još jedno selo - Otčeretine u Donjeckoj oblasti. Poslednjih meseci Moskva osvaja mala mesta u toj oblasti.

Ukrajinska vojska je u defanzivi još od svoje neuspešne kontraofanzive prošlog leta.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika