Web Analytics
SSP tvrdi: Zaposleni u beogradskim preduzećima umesto na posao, sutra idu na doček Si Đinpinga - BetaRS

SSP tvrdi: Zaposleni u beogradskim preduzećima umesto na posao, sutra idu na doček Si Đinpinga

Politika | 07.05.2024 | access_time 22:30
SSP tvrdi: Zaposleni u beogradskim preduzećima umesto na posao, sutra idu na doček Si Đinpinga
Foto: Beta/Ana Slović

Stranka slobode i pravde (SSP) navela je večeras da zaposleni u "Gradskoj čistoći" i drugim beogradskim javnim preduzećima umesto da odu na posao, sutra u 8.30 treba da budu ispred Palate Srbija u Novom Beogradu radi dočeka predsednika Kine Sija Đinpinga.

"Naprednjaci ovako nastavljaju da maltretiraju zaposlene u javnim preduzećima, koristeći ih kao stranačku vojsku koja ovaj put služi samo da bi Vučić gostu pokazao da ga ljudi u Beogradu podržavaju" - piše u saopštenju potpredsednice beogradskog odbora SSP Ane Gođevac.

Ona je ocenila da direktori javnih preduzeća time pokazuju šta spremaju za 2. jun, kada će u Beogradu i širom Srbije biti lokalni izbori.

"Da bi ispunili šefov zahtev stranački direktori ucenjuju radnike i tako pokazuju šta se spremaju da urade 2. juna kada su zakazali novu izbornu prevaru koju sprovode na isti način kao u decembru", napisala je Gođevac.

Da nije tako, kako je ocenila, vlast bi primenila petu i šestu preporuku ODIHR-a koje zahtevaju sprečavanje zloupotrebe državnih resursa za izbore i ukidanje pritiska na zaposlene.

Teme