Web Analytics
Dačić o poseti kineskog predsednika: Angažovana 6.694 policajca - BetaRS

Dačić o poseti kineskog predsednika: Angažovana 6.694 policajca

Politika | Izvor: Beta | 07.05.2024 | access_time 23:25
Dačić o poseti kineskog predsednika: Angažovana 6.694 policajca
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da su preduzete najveće moguće mere bezbednosti za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, i da će tokom njegove posete biti angažovana 6.694 policijska službenika.

"U tom smislu će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama, dati svoj maksimalni doprinos da opšti utisak o poseti bude na veoma visokom nivou", naveo je Dačić na svom Instagram profilu.

Dodao je da je formiran operativni štab za praćenje posete predsednika Kine i obezbeđivanja svih neophodnih mera da ta poseta u bezbednosnom i logističkom smislu prođe uspešno.

Prema njegovim rečima, poseta Si Đinpinga je od istorijskog značaja za Srbiju i "predstavlja krunu politike koju Srbija vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - stvaranja strateškog partnerstva sa Kinom".

"To je najznačajniji politički događaj ove godine, a svakako da je onda i u bezbednosnom smislu najvažniji bezbednosni događaj i izazov za MUP na čijem sam čelu", dodao je Dačić.

Teme