Web Analytics
Kompanija Pauer Čajna pomaže Srbiji u realizaciji održivog razvoja i izgradnji bolje budućnosti - BetaRS

Kompanija Pauer Čajna pomaže Srbiji u realizaciji održivog razvoja i izgradnji bolje budućnosti

Ekonomija | 08.05.2024 | access_time 14:05
Kompanija Pauer Čajna pomaže Srbiji u realizaciji održivog razvoja i izgradnji bolje budućnosti
Foto: PowerChina
U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Kine u Srbiji Li Minga nedavno je u Beogradu održana ceremonija polaganja temelja za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona Srbije. Ceremoniji su prisustvovali i rukovodioci kompanije Pauer Čajna i visoki zvaničnici srpske vlade, prenosi Sinhua.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je kineske partnere za podršku razvoju Srbije iizrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa njima na uspešnoj realizaciji ovog značajnog projekta.

Pauer Čajna pridaje veliki značaj poslovnom razvoju srpskog tržišta, posebno izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona Srbije i sajamskih zgrada za predstojeći Ekspo 2027 u Beogradu, rekao je Čen Guanfu, generalni direktor poslovne jedinice Pauer Čajna za inostranstvo i predsednik međunarodne grupacije Pauer Čajna, dodajući da će kompanija uložiti velike napore da kontinuirano unapredi izgradnju i realizaciju ovih važnih projekata u korist lokalnog stanovništva i doprinosa lokalnom ekonomskom i društvenom razvoju.

Od ulaska na tržište Srbije 2012. godine, PauerČajna je realizovala ukupno 26 projekata u Srbiji sa ugovorenom vrednošću od blizu četiri milijarde američkih dolara i postala je okosnica u promovisanju infrastrukturne povezanosti Srbije i ubrzanju zelene transformacije zemlje.

Poslednjih godina PauerČajna je duboko uključena u izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao što su projekat Obilaznice oko Beograda i Beogradskog metroa.

Pored toga, PauerČajna je posvećena tome da Srbiji obezbedi integrisana energetska rešenja za ceo industrijski lanac u oblastima čiste energije, upravljanja životnom sredinom, zelenih zgrada i materijala itd.

Izgradnja fotonaponskog projekta Saraorci u Srbiji koji jrealizuje PauerČajna uskoro će biti završena. Ovaj projekat je označio važnu prekretnicu za učešće kompanije u razvoju nove energetike u Srbiji. Po završetku, očekuje se da će projekat obezbediti preko 16 miliona kWh zelene električne energije za oko 2.500 lokalnih domaćinstava godišnje i pomoći Srbiji da smanji emisiju ugljen-dioksida za 16.000 tona godišnje.

Predvođen od strane kompanije, projekat Vetrozelena na kopnu od 300 MW treba da počne izgradnju krajem ove godine.

Tokom proteklih godina, PauerČajna je takođe nastojala da maksimizira zapošljavanje lokalnog osoblja kako bi povećala lokalno zapošljavanje. Kompanija je do sada zaposlila oko 930 ljudi u Srbiji, uključujući 600 domaćih.

U međuvremenu, kompanija je nastojala da se integriše sa lokalnom zajednicom i unapredi praksu ESG (ekologija, socijala, upravljanje) koncepta u svojim projektima u Srbiji.

Pauer Čajna se, kako se izveštava, svrstala među 10 najboljih na listama 250 najboljih svetskih izvođača i 250 najboljih međunarodnih izvođača, koje je objavio renomirani američki časopisEndžinjering njuz rikord (Engineering News-Record - ENR).

Osim toga, četiri godine zaredom je na vrhu liste 150 najboljih globalnih dizajnerskih firmi ENR.

Teme