Web Analytics
Horner: Njui i ja ostajemo prijatelji - BetaRS

Horner: Njui i ja ostajemo prijatelji

Automoto | Izvor: Beta | 08.05.2024 | access_time 21:15
Horner: Njui i ja ostajemo prijatelji
Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da glavni dizajner Adrijan Njui ne napušta ekipu zbog njega i dodao da njih dvojica ostaju prijatelji.

Njui će do aprila sledeće godine napustiti Red Bul u jeku dominacije te ekipe u Formuli 1, tokom koje ekipa juri treću uzastopnu titulu šampiona konstruktora, a Maks Verstapen četvrtu uzastopnu titulu u konkurenciji vozača.

Atmosfera u Red Bulu nije najbolja, nakon što je jedna koleginica optužila Hornera za neprikladno ponašanje. Horner je odbacio tvrdnje, a ekipa je posle istrage odbacila tužbu 28. februara, na šta se žena koja je suspendovana, žalila. Jos Verstapen, otac trostrukog svetskog prvaka, zatražio je da Horner zbog skandala napusti Red Bul.

"Razgovarao sam sa Adrijanom naširoko o tome i njegova pozicija je vrlo jasna. Imali smo sjajan odnos i nastavićemo da imamo. Mi smo i prijatelji i kolege, a on je doneo mnogo ovom timu. Bićemo tužni kada bude odlazio, ali ostavio je ekipu u dobroj formi i imamo sjajne ljudi i snagu da nas vode napred", rekao je Horner za Skaj.

Njui je došao u Red Bul 2006. godine, uoči druge sezone ekipe u Formuli 1. Od 2010. do 2013. godine ekipa i vozač Sebastijan Fetel osvojili su po četiri titule u obe konkurencije, a dominaciju su ponovo uspostavili od uvođenja novih pravila 2022. godine.

Skaj je preneo da je Ferari kontaktirao 65-godišnjeg Njuija, a da je unosnu ponudu poslao Aston Martin.

Kako se navodi, Njui je zainteresovan za prelazak u Ferari, a u Majamiju je rekao da je polaskan pohvalama koje je dobio od Luisa Hamiltona, koji sledeće godine prelazi u italijansku ekipu.

Horner je rekao da je Njui zaradio pravao da se odmori od Formule 1 i da će sam odlučiti o svojoj budućnosti.

"Nažalost, ništa nije zauvek, Adrijan je bio u Vilijamsu sedam godina, u Meklarenu sedam godina, mi smo ga imali 18 godina. Imali smo mnogo sjajnih trenutaka na stazi i van nje, to je bilo divno putovanje. On je prijatelj, kum mojoj deci i ostajemo prijatelji", rekao je Horner.

Teme