Web Analytics
Ukrajinska gimnastičarka nosila olimpijsku baklju sa grupom sportista u Marseju - BetaRS

Ukrajinska gimnastičarka nosila olimpijsku baklju sa grupom sportista u Marseju

Olimpijada | Izvor: Beta-AP | 09.05.2024 | access_time 16:15
Ukrajinska gimnastičarka nosila olimpijsku baklju sa grupom sportista u Marseju
Ukrajinska gimnastičarka Marija Visočanska predvodila je danas grupu evropskih sportista koji su nosili olimpijsku baklju kroz mediteranski grad Marsej, uoči Igara u Parizu.

Štafetom u Marseju počelo je 11 nedelja dugo putovanje olimpijske baklje kroz Francusku, uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula u Parizu.

Okupljeni su na prepunim ulicama Marseja bodrili nosioce baklje, među kojima su bili košarkaš Toni Parker i bivši fudbaler Basil Boli.

U podne je grupa od 27 sportista i parasportista iz svake zemlje članice Evropske unije preuzela baklju i priključila se štafeti povodom obeležavanja Dana Evrope. Oni su formirali špalir i dočekali Visočansku, koja je osvojila dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2020. i učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Veoma je teško pretočiti u reči sve emocije koje proživljam. Osećam ponos i neverovatnu sreću što je Ukajina postala 28. zemlja koja je nosila plamen sa zemljama iz EU i što mi je kapiten ukazao čast i dozvolio da nosim olimpijski plamen", rekla je 21-godišnja gimnastičarka.

Nakon što su baklju predali drugom nosiocu, grupu evropskih sportista pozdravila je francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

Francuska vlada pozvala je Visočansku da se priključi štafeti.

Teme