Web Analytics
Pavlović (NPS): Izborni uslovi sada nešto bolji nego u decembru prošle godine - BetaRS

Pavlović (NPS): Izborni uslovi sada nešto bolji nego u decembru prošle godine

Politika | 10.05.2024 | access_time 12:20
Pavlović (NPS): Izborni uslovi sada nešto bolji nego u decembru prošle godine
Foto: Beta/Milan Ilić
Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović ocenio je danas da su izborni uslovi "sada nešto bolji" nego na izborima decembra 2023. godine i da su "svi zahtevi opozicije" za poboljšanje izbornih uslova "u većoj meri ispunjeni".

Pavlović je za televiziju N1 rekao da će danas biti usvojen zakon po kome birači koji su menjali prebivalište u poslednjih 11 meseci, neće moći da glasaju na lokalnim izborima 2. juna.

"To je velika pobeda, kao i činjenica da su gradski i lokalni izbori spojeni. Današnje usvajanje zakona je jedan od najbitnijih uslova za izlazak na izbore", kazao je Pavlović a preneo NPS.

Ocenio je da je Beograd trenutno "centar Evrope za pranje novca" koji se po njegovim rečima, od korupcije i prodaje narkotika, kroz kladionice i slot klubove pere i koristi za investicije.

"Od tog novca su kupljeni PKB, Beograđanka, Geneks kula. To je jedan od primera investitorskog urbanizma koji mora da se zaustavi promenom vlasti u Beogradu", naveo je Pavlović.

Upozorio je da je Beograd "u jako lošem finansijskom stanju" i da je Privremeni organ Beograda "zadužio grad za 26 miliona evra".

"Prva i osnovna stvar koja treba da se uradi u Beogradu je da se zaustave sve nameštene javne nabavke i onda će se doći do novca, nakon čega treba uraditi finansijsku konsolidaciju i reviziju poslovanja javnih gradskih preduzeća, u kojima je zaposlen najveći broj partijskih kadrova, čak 80 odsto", rekao je potpredsednik Narodnog pokreta Srbije.

Teme