Web Analytics
Đilas (SSP) u Paraćinu: Srbija ne nastavlja putem evrointegracija - BetaRS

Đilas (SSP) u Paraćinu: Srbija ne nastavlja putem evrointegracija

Politika | 10.05.2024 | access_time 20:40
Đilas (SSP) u Paraćinu: Srbija ne nastavlja putem evrointegracija
ssp.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je danas u Paraćinu negirao navode predsednika republike Aleksandra Vučića "da Srbija nastavlja putem evrointegracija".

Đilas je kazao da je Vučić, "dan pošto je saopštio da će šest miliona Srba i 1,4 milijarde Kineza praviti zajednicu", na, kako je naveo, " Dan Evrope, bez trunke sramote slagao da Srbija nastavlja putem evrointegracija", prenela je SSP.

"Kakav odnos Vučić ima prema Kini, kakav prema EU vidljivo je ne samo iz njegovih izjava već i iz činjenice da je tokom posete predsednika Kine bio obučen i ponašao se u skladu sa protokolom, a na prijem povodom Dana Evrope je došao...bez kravate",dodao je

Kako je kazao, "svako ko zna kako Vučić razmišlja je shvatio kakvu je poruku time poslao", piše u saopštenju.

"To što je ambasador EU Emanuele Žofre pričao o nastavku puta Srbije u Evropu je tačno baš koliko i izjava ambasadora SAD da vlast vodi Srbiju na zapad", kazao je on.

Naveo je da je da je "Srbija odustala od evropskog puta" i to je, kako je ukazao, "jasno svima, samo je predstavnicima dela međunarodne zajednice profitabilnije da to ne priznaju".

"Isto se ponašaju i predstavnici dela opozicije koji objašnjavaju javnosti da će kroz zabranu glasanja onima koji su prebivalište dobili prethodnih 11 meseci rešiti pitanje fantomskih birača u Beogradu", kazao je on.

Kako je naveo, "to nije tačno jer je Vučić mnogo više ljudi prijavio u Beogradu za 5.5 godina - od januara 2018. do jula 2023, nego za pet meseci prošle godine, od jula do decembra".

"Ovaj zakon koji predlaže deo opozcije bez SNS-a je izuzetno opasan po demokratiju i budućnost Srbije", kazao je

To je obrazložio stavom da će "režim na čelu sa Vučićem jasno reći da se izbori sprovode po uslovima koje je predložila opozicija".

"Kada pod tim uslovima SNS pobedi, a pobediće lagano, to će im poslužiti kao dokaz da nije bilo krađe ni 17. decembra", kazao je lider SSP.

Zato je, kako smatra, "donošenje bilo kakvih parcijalnih rešenja pogrešno", dodala je SSP.

"Jedino rešenje je sinhronizivana primena svih preporuka ODIHR-a kroz komisiju čija se izvršna ovlašćenja preciziraju zakonom", rekao je Đilas čija SSP ne izlazi na 2.juna na beogradske izbore.

Teme