Web Analytics
Budućnost: Utakmice treba da rešavaju igrači, a ne sudije - BetaRS

Budućnost: Utakmice treba da rešavaju igrači, a ne sudije

Kosarka | Izvor: Beta | 11.05.2024 | access_time 15:45
Budućnost: Utakmice treba da rešavaju igrači, a ne sudije
Košarkaški klub Budućnost saopštio je danas da sudije umesto igrača na terenu odlučuju ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA lige i istakao da to obesmišljava postojanje regionalnog takmičenja.

Košarkaši Budućnosti izgubili su sinoć u Beogradu od Partizana sa 100:86 u odlučujućem meču polufinala plej-ofa ABA lige.

Iz podgoričkog kluba su imali zamerke na suđenje i posle prvog meča u Beogradu koji je Partizan dobio, a posle sinoćne utakmice su se oglasili kratkim saopštenjem u kojem su naveli da je "sve jasno".

Danas su se iz Budućnosti oglasili novim saopštenjem koje je potpisao direktor kluba Slavko Radulović i u kojem se obraćaju članovima Skupštine ABA lige.

"Nažalost, obistinilo se ono na šta već dugo košarkaški klub Budućnost upozorava. Ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA lige više ne odlučuju igrači i njihov kvalitet i igra, nego drugi koji bi, pre svega, trebalo da budu u funkciji kvaliteta košarke i regularnosti lige. Takvim ponašanjem ABA liga, čini nam se, doživljava najteže trenutke", navodi se u saopštenju Budućnosti.

Iz Budućnosti su naveli da su sigurni da "većina od 12 klubova koji su vlasnici ABA lige i ostali koji igraju ovu ligu imaju interes da liga bude regularna i da za njeno osvajanje i pozicije na tabeli treba da budu merodavni i odlučujući klubovi, a ne ostali učesnici, sudijska organizacija, sudije...".

"Nastalu tešku situaciju, koja u potpunosti obesmišljava dalje postojanje ABA lige, moraju rešavati sami klubovi, jer je jasno da probleme ne mogu rešiti i popraviti oni koji su prouzrokovali ovako tešku situaciju", zaključuje se u saoštenju crnogorskog kluba.

Teme