Web Analytics
Selaković prisustvovao Memorijalnoj akademiji u Kozarskoj dubici - BetaRS

Selaković prisustvovao Memorijalnoj akademiji u Kozarskoj dubici

Politika | Izvor: Beta | 11.05.2024 | access_time 22:35
Selaković prisustvovao Memorijalnoj akademiji u Kozarskoj dubici
Ministar kulture Srbije Nikola Selaković prisustvovao je Memorijalnoj akademiji "Tuga koja traje cijeli život", u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, Republika Srpska (RS), saopštilo je to ministarstvo.

Selaković je prisutnim novinarima rekao da je od izuzetne važnosti negovanje kulture sećanja i da je jedna od najvažnijih stvari koje su Srbija i Republika Srpska učinile u prethodnoj deceniji obeležavanje zajednički vrednih datuma.

"Na takav način neguje se ne samo kultura sećanja, već se i podučavanjem sadašnjih generacija utiče da se nikad ne zaborave neka zla i užasi koji su nas zadesili kao narod, u toku naše istorije", rekao je ministar kulture.

Selaković je dodao da je od posebnog značaja ovogodišnje zajedničko obeležavanje s obzirom na trenutna dešavanja pred Generalnom skupštinom UN, aludirajući na rezoluciju o Srebrenici, kao i da je "Kozarska Dubica kao opština jedno od najvećih mesta stradanja srpskog naroda od strane ustaške, nacističke NDH".

Memorijalna akademija je posvećena odavanju počasti nevinim žrtvama "ustaškog zločina iz perioda Drugog svetskog rata u Koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom stratištu u Donjoj Gradini", dodaje se u saopštenju.

Teme