Web Analytics
U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, u Beogradu, do sada, proglašeno njih osam - BetaRS

U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, u Beogradu, do sada, proglašeno njih osam

Politika | 13.05.2024 | access_time 08:20
U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, u Beogradu, do sada, proglašeno njih osam
Foto: Beta/EMIL VAS

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i ostalim lokalnim samouprava biti održani 2. juna istekao je u ponoć.

GIK je do sada, za izbore za Skupštinu grada Beograda proglasio osam izbornih lista, a kako je ranije objavila televizija N1 bila je najavljena, tokom večeri, predaja još tri liste.

To su lista Unije Roma Srbije, lista pokreta "Kreni-promeni" i Grupa građana "Mi – glas iz naroda", piše na sajtu N1 koja je dodala potpise podrške prikuplja "Dosta je bilo".

GIK inače, izbornu listu koju primi pre ponoći, može da proglasi ili vrati i sutra.

Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i, pod rednim brojem dva, lista "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!".

Pod rednim brojem tri je lista grupe građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić".

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista "Grupa građana - za zeleni Beograd - kada ako ne sad - dr Dejan Žujović" i pod rednim brojem pet izborna lista "1 od 5 miliona - Beogradski front - ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik".

Kao šesta proglašena je izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", pod brojem sedam je lista "Mi - snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" i kao osma proglašena je "Narodna lista - Ključ za pobedu".

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

Teme