Web Analytics
Naslovne strane za utorak 14. maj - BetaRS

Naslovne strane za utorak 14. maj

Društvo | 14.05.2024 | access_time 08:40
Naslovne strane za utorak 14. maj
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 14. maj 2024. pišu o zabrani ulaska na Kosovo patrijarhu SPC Porfiriju, o odlasku predsednika Aleksandra Vučića u Njujork gde će govoriti o Rezoluciji o Srebrenici, poseti Olene Zelenski Srbiji, kao i o predstojećim beogradskim izborima.

BLIC - Alarmantni slučajevi u Užicu i Beogradu: "Deca nam ginu zbog selfija i tiktok izazova", piše list. Predsednik Srbije Vučić sa Olenom Zelenski: "Mir što pre da se vrati". 

VEČERNJE NOVOSTI - Patrijarh Porfirije posle zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju: "Ko zatvara vrata doma molitve, sebi čini zlo". O konačnoj zabrani dinara na Kosovu, Aljbin Kurti ostvaruje plan "Kome pronađu dinare, kazna i do 2.000 evra". 

DANAS - Da li je Vučićeva medijska dominacija veći problem od biračkog spiska "Četvrtina građana misli da su bili predsednički izbori", piše list. O izjavama predstavnika vlasti Srbije, Crne Gore i RS u Donjoj Gradini "Jasenovačke žrtve iskoristili za najjeftinije političke igre". Autorski tekst profesora Radeta Veljanovskog "Kako su RTS, Politika i Tanjug postali deo protokola Srbije i Kine".

NOVA - Da li će policija konačno dobiti direktora "U igri Tomislav Radovanović, Ninoslav Cmolić i Veselin Milić". U susret izborima "Proglašeno 11 sigurnih lista za izbore u Beogradu". Prva dama Ukrajine u Beogradu: "Olena Zelenski kao diplomatsko oružje".

POLITIKA - Sastanak predsednika Srbije sa evropskim komesarom za proširenje, između ostalog i o rezoluciji o Srebrenici, "U Njujorku ćemo im dati odgovor kakav zaslužuju". Posle smene ruskog ministra Sergeja Šojgua "Urušavanje reputacije prvog čoveka odbrane". List piše o odluci Prištine: "Patrijarhu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju".

KURIR - "Oštro", Vučić: Sve će ih boleti glava u Njujorku, piše list. List piše i o atentatu na Luku Bojovića: "Istraga", nišanili Luku Bojovića na godišnjicu ubistva njegovog brata.

SRPSKI TELEGRAF - Patrijarhu zabranili da uđe na Kosovo, piše list. "Putinova osveta za Prigožina - zbog ovoga je smenjen Šojgu", naslov teksta o smeni na čelu ruske vojske. 

INFORMER - "Kurti zabranio ulazak na KiM partijarhu Porfiriju", piše list. "Velike promene u ruskoj vojsci, Putin ratuje sam", analitičari kažu da je predednik Rusije poslao poruku da će lično rukovoditi vojnim operacijama u Ukrajini, piše list.

ALO -  "Putina brine cena, ne ishod rata", o razlozima zašto je smenjen Šojgu.

Teme