Web Analytics
Poskupela rekonstrukcija beogradskog Trga Nikole Pašića - BetaRS

Poskupela rekonstrukcija beogradskog Trga Nikole Pašića

Ekonomija | 14.05.2024 | access_time 12:15
Poskupela rekonstrukcija beogradskog Trga Nikole Pašića
Foto: Beta/Emil Vaš
Vrednost ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića u Beogradu povećana je za oko 30 miliona dinara (256.000 evra), vidi se na Portalu javnih nabavki, piše Nova ekonomija.

Ugovorena vrednost radova je prvobitno bila oko 701 milion dinara (sa PDV-om), a sada iznosi 731.226.837 dinara (sa PDV-om).

Razlog za ove izmene su "utvrđeni viškovi i manjkovi radova", navodi se u obaveštenju o izmeni ugovora.

Kako piše u obrazloženju, izvođač radova je dostavio stručnom nadzoru, odnosno firmama Hidroprojekat-saobraćaj i NBC univerzing, na kontrolu i mišljenje pregled viškova i manjkova radova.

Prema izveštaju stručnog nadzora, viškovi radova iznose 28.143.342,73 dinara (bez obračunatog PDV), a manjkovi radova iznose 3.080.442,90 dinara (bez obračunatog PDV-a).

Tako je vrednost ugovora porasla na 609.355.698 dinara bez PDV-a, odnosno na 731.226.837 dinara (sa PDV-om).

Grupa od šest firmi dobila je ranije posao rekosntrukcije Trga Nikole Pašića u Beogradu, koja bi trebalo da bude završena krajem oktobra ove godine, a radovi su počeli kajem februara.

Iz odluke o dodeli ugovora vidi se da će na poslovima vezanim za rekonstrukciju trga angažovane firme – GP Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional.

Najveći deo posla, preko 70 odsto, izvešće firma GP invest gradnja koja će biti zadužena za građevinske radove na spoljnom uređenju, instalacije vodovoda i kanalizacije, ozelenjavanje i mašinske instalacije.

Firma Alex E&C zadužena je za mašinske instalacije (fontanska tehnika), jer je planirano rušenje postojeće fontane i izgradnja nove.

Tesla sistemi zaduženi su za telekomunikacione i signalne instalacije, te glavni projekat zaštite od požara.

Radovi na restauraciji spomenika nisu obuhvaćeni ovim projektom, ali je neophodno tokom izvođenja radova na trgu zaštiti postojeći spomenik od oštećenja, navodi se u dokumentaciji.

Izabrani izvođač biće dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, pisalo se je u modelu ugovora koji je deo tenderske dokumentacije.



Teme