Web Analytics
Anđelković za Betu: Izlazak na Vučićeve izbore je besmislen, opozicija vara samu sebe - BetaRS

Anđelković za Betu: Izlazak na Vučićeve izbore je besmislen, opozicija vara samu sebe

Politika | 14.05.2024 | access_time 13:50
Anđelković za Betu: Izlazak na Vučićeve izbore je besmislen, opozicija vara samu sebe
Foto: Youtube/Printscreen
Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je izlazak na, kako je rekao, Vučićeve (Aleksandar) izbore, potpuno besmislen i da opozicija vara samu sebe.

Komentarišući odbacivanje desetak opozicionih odborničkih lista zbog navodnog nepoštovanja zakona, Anđelković je agenciji Beta kazao da opozicija ne bi trebalo da izlazi na izbore sve dok ne bude stvoren ambijent za održavanje demokratskih i slobodnih izbora.

Prema njegovim rečima, deo opozicije je ušao u "Vučićev vrtlog" i donosi odluke na brzinu i bez "dubinske usaglašenosti".

"Kad se upadne u Vučićev vrtlog za očekivati je da se prave greške i previdi. Reforma i demokratizacija političkih institucija ne može da bude ad hok, na osnovu nečega što se danas dogovara, a sutra navodno relizuje. Ovde se ne radi samo o tome što Vučić vara opoziciju, već i što opozicija vara samu sebe jer ulazi u procese s Vučićem koji će joj se kao bumerang vratiti i obiti o glavu", kazao je Anđelković.

Naveo je da je za stvaranje demokratskih izbornih uslova neophodno formiranje privremene vlade čiji bi osnovni zadatak bio održavanje poštenih izbora.

"Vučić je toliko puta prevario opoziciju da izlazak na izbore na osnovu njegovih obećanja da će se nešto poboljšati je ponovno stavljanje glave na panj", ocenio je analitičar.

Opštinske izborne komisije u nekoliko gradova su odbacile opozicione odborničke liste navodno zbog nepoštovanja zakona o lokalnim izborima, jedinstvenom biračkom spisku kao i drugih proceduralnih propusta.

Teme