Web Analytics
Nelt grupa u saradnji sa UNICEF-om ulaže 1,3 miliona dolara za obrazovanje dece u regionu - BetaRS

Nelt grupa u saradnji sa UNICEF-om ulaže 1,3 miliona dolara za obrazovanje dece u regionu

Društvo | 14.05.2024 | access_time 16:20
Nelt grupa u saradnji sa UNICEF-om ulaže 1,3 miliona dolara za obrazovanje dece u regionu
Foto: Beta

Nelt grupa i UNICEF potpisali su danas ugovor o strateškom partnerstvu sa ciljem da pomognu deci i mladima iz regiona u sticanju kompetencija za 21. vek.

Za te nemene će Nelt izdvojiti 1,3 miliona dolara za period od tri godine.
Fokus partnerstva Nelta i UNICEF-a je jačanje obrazovnih sistema u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i u Angoli u 2026. godini.

U Srbiji će oko 15.000 dece iz 30 škola biti osnaženo unapređenim digitalnim veštinama ključnim za njihov budući uspeh.

Takođe, u Severnoj Makedoniji 500 učenika steći će iskustvo koje će im pomoći da lakše nađu posao, dok će više od 8.100 njih steći "zelene" veštine ključne za održivi razvoj.

U Bosni i Hercegovini više od pet hiljada učenika razviće ključne veštine za 21. vek, koje će ih pripremiti za izazove i prilike u budućnosti.

"Kamen temeljac održivog privrednog rasta leži u izgradnji snažnog ljudskog kapitala, UNICEF je na globalnom nivou prepoznao ovu suštinsku potrebu i procenio izazove koje ona nosi, jedan od njih je obezbeđivanje svoj deci i mladima veštine za 21. vek", rekla je  novinarima direktorka UNICEF-a u Srbiji Deyana Kostadinova.

Zahvalila je Nelt grupi na poverenju i ocenila da oni pokazuju kako korporacije mogu "oblikovati budućnost i učiniti svet boljim mestom".

Generalni direktor Nelt grupe Miloš Jelić istakao je da je kompanija posvećena stvaranju smislene promene u zajednicama.

"Nastojimo da u svakoj prilici pomognemo obrazovnim institucijama da uspešno pripreme mlade ljude za posao koji ih čeka. Želimo, ne samo da pomognemo organizacijama koje se bave obrazovanjem, nego u svakom smislu nastojimo da kreiramo kulturu, imidž, poželjna ponašanja", rekao je Jelić.

Dodao je da, kroz saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažu u osnaživanje dece i mladih osnovnim veštinama za 21. vek, koje su im potrebne za razumevanje vremena i zadovoljavanje rastućih zahteva tržišta rada.

"Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi način iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice", ocenio je on.

Ceo video materijal pogledajte OVDE.

Teme