Web Analytics
SAD planiraju paket pomoći Izraelu u oružju i municiji vredan više od milijardu dolara - BetaRS

SAD planiraju paket pomoći Izraelu u oružju i municiji vredan više od milijardu dolara

Svet | 15.05.2024 | access_time 08:50
SAD planiraju paket pomoći Izraelu u oružju i municiji vredan više od milijardu dolara
AP Photo/Tsafrir Abayov

Predstavnici administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena rekli su ključnim zakonodavcima da će poslati novi paket od više od milijardu dolara u oružju i municiji u Izrael, izjavila su dva pomoćnika u Kongresu.

Kako prenosi Glas Amerike (VOA), to je prva isporuka oružja Izraelu koju je objavila administracija pošto je ranije ovog meseca stavila na čekanje transfer 3.500 bombi.

Administracija je saopštila da je pauzirala taj raniji transfer kako bi sprečila Izrael da koristi ove bombe u ofanzivi na grad Rafu na jugu Gaze.

Pomoćnici u Kongresu pristali su da potvrde ovu informaciju pod uslovom da ostanu anonimni, jer odluka o transferu oružja još nije objavljena, navodi VOA.

Paket koji se šalje obuhvata oko 700 miliona dolara za tenkovsku municiju, 500 miliona dolara za taktička vozila i 60 miliona dolara za minobacačku municiju, rekli su saradnici.

Nije bilo neposrednih naznaka kada će oružje biti poslato, navodi Vol Strit žurnal koji je prvi objavio informaciju o novim planovima Bajdenove administracije.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika