Web Analytics
Industrijska vrednost kinesko-nemačke saradnje u Pekingu premašila pet milijardi dolara - BetaRS

Industrijska vrednost kinesko-nemačke saradnje u Pekingu premašila pet milijardi dolara

Ekonomija | 15.05.2024 | access_time 13:10
Industrijska vrednost kinesko-nemačke saradnje u Pekingu premašila pet milijardi dolara
Foto:Xinhua/Pan Yulong
Kinesko-nemačka probna zona za ekonomsku i tehnološku saradnju u Pekingu privukla je više od 100 nemačkih preduzeća, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Industrijska vrednost ove zone dostigla je 40 milijardi juana (oko 5,53 milijardi američkih dolara) godišnje, saopšteno je na forumu u Pekingu.

Ovogodišnji Forum skrivenih šampiona Kine i Nemačke (Kine-Evrope)  zatvoren je 14. maja u Pekingu. Forum je svedočio o tendenciji razvoja saradnje između kinesko-nemačkih i kinesko-evropskih skrivenih šampiona i grupa inovativnih malih i srednjih preduzeća.

Skriveni šampioni označavaju uspešna, ali manje poznata preduzeća, koja su vodeća po tržišnom udelu. Trenutno se u Nemačkoj nalazi oko 500 skrivenih šampiona.

Učesnici na forumu ocenili su da je ekonomska i tehnološka saradnja  Kine i Nemačke model globalne saradnje.

Predstavnici kinesko-nemačkih industrijskih parkova iz Pekinga, Taicanga, Ćingdaoa, Vuhana i Hefeija su tokom foruma potpisali inicijativu, radi integracije saradnje među raznim područjima i industrijama.

U kinesko-nemačku probnu zonu za ekonomsku i tehnološku saradnju uloženo je pet milijardi evra (oko 5,4 milijardi američkih dolara). To je važna zona za saradnju između Kine i Nemačke u Pekingu.


Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT