Web Analytics
Sutra u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju olujna košava, u drugim delovima Srbije vetrovito - BetaRS

Sutra u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju olujna košava, u drugim delovima Srbije vetrovito

Društvo | 16.05.2024 | access_time 12:25
Sutra u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju olujna košava, u drugim delovima Srbije vetrovito
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju sutra će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata i do 100 km po času, u drugim delovima Srbije očekuje se promenljivo oblačno i vetrovito vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku očekuje se slaba kiša a na severu sunčani intervali.

Posle podne u Vojvodini lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava.

Duvaće umeren vetar, a u košavskom području jak, olujni jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju.

Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 stepeni do 16, a najviša od 17 stepeni na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu.

U Beogradu sutra promenljivo oblačno i vetrovito sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada kratkorajni pljusak sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će imati i udare olujne jačine, uveče i tokom noći u slabljenju. Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U narednim danima Srbiju očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Za vikend i početkom naredne sedmice toplije, u većini mesta od 25 do 30 stepeni. Početkom naredne sedmice u košavskom području pojačan jugoistočni vetar.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak 17. maj:

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja.

Teme