Web Analytics
Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu - BetaRS

Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu

Politika | 16.05.2024 | access_time 14:35
Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu
Foto: Beta/SASA DJORDJEVIC

Predsednik pokreta "Kreni-promeni" i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je danas da će taj pokret 2. juna "najverovatnije" organizovati blokadu izbora.

Manojlović ja na društvenoj mreži Iks pozvao i opoziciju koja bojkotuje izbore da se ujedini s narodom na blokadi.

"Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za pet opozicionih listi (4 Biram borbu i 1 Kreni-Promeni). Izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa - kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre. Na jednoj opštini je poništeno skoro pola potpisa 'Kreni-promeni' jer su se pre toga uz nameštaljku i falsifikovanje s overivačima našli na drugim listama", naveo je on i pozvao na jedinstvo opozicije.

"Ovo je šansa da se i deo opozicije koji bojkotuje izbore kod kuće i u Skupštini gde primaju milion evra godišnje, ujedini s narodnom koji će biti na blokadi", napisao je Manojlović.

 

Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu, proglašena njihova lista i na Vračaru

Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste "I ja sam Beograd - Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je danas da je i poslednja njihova izborna lista, za beogradsku opštinu Vračar, usvojena i da su ispunjeni svi uslovi iz ultimatuma koji su postavili.

"U 16.47 javljeno je da je poslednja lista usvojena. 'Kreni-promeni' izlazi na beogradske izbore", rekao je Manojlović na konferenciji za novinare, a preneo portal N1.

Manojlović je na današnjoj konferenciji, pre nego što je objavio da "Kreni-promeni" ide na beogradske izbore, ponovio da su u utorak najavili blokadu izbora ukoliko ne bude ispunjen ultimatum - da sve njihove liste bude proglašene valjanim.

Kako je kazao, nakon ultimatuma, pet prethodno oborenih lista je proglašeno valjenim - četiri "Biram borbu" i jedna "Kreni-promeni".

Dve liste "Kreni-promeni", prema rečima Manojlovića, oborene su zato što imaju duple potpise, ali "u okvirima statističkih standarda".

"Problem je nastao na Vračaru gde je lista oborena zbog povrede rodne ravnopravnosti", kazao je Manojlović i dodao da slične povrede postoje na listama koalicije okupljene oko SNS u Surčinu i Rakovici.

Teme