Web Analytics
U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju olujna košava, u drugim delovima Srbije oblačno i vetrovito - BetaRS

U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju olujna košava, u drugim delovima Srbije oblačno i vetrovito

Društvo | 17.05.2024 | access_time 09:10
U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju olujna košava, u drugim delovima Srbije oblačno i vetrovito
Foto: Beta/Dragan Gojić

U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavljud danas će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata i do 100 kilometara na čas, a u drugim delovima Srbije očekuje se promenljivo oblačno i vetrovito vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku očekuje se slaba kiša a na severu sunčani intervali.

Posle podne u Vojvodini lokalni pljuskovi sa gmrljavinom, dok će u ostalim delovima Srbije pljuskovi biti izolovana pojava

Duvaće umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju.

Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 17 stepena na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i vetrovito sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada kratkorajni pljusak sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će imati i udare olujne jačine, uveče i tokom noći u slabljenju. Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Teme