Web Analytics
Unikredit banka na Sajmu poljoprivrede: Pokrenimo zajedno rodnu godinu - BetaRS

Unikredit banka na Sajmu poljoprivrede: Pokrenimo zajedno rodnu godinu

Ekonomija | Izvor: Beta | 17.05.2024 | access_time 17:10
Unikredit banka na Sajmu poljoprivrede: Pokrenimo zajedno rodnu godinu
Foto: UniCredit Bank Srbija
Unikredit banka (UniCredit Bank) učestvovaće pod sloganom "Pokrenimo zajedno rodnu godinu", na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji počinje sutra, 18. maja, gde će predstaviti ponudu kredita za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i za druge potrebe poljoprivrednika.

Kao i do sada, u okviru Sajma poljoprivrede, banka će klijentima pružiti mogućnost da sagledaju i iskoriste posebnu ponudu u okviru agrarnog sektora, navedeno je u saopštenju banke.

Specijalna ponuda, namenjena je svim posetiocima sajma koji od 18. maja do 23. maja 2023. godine na štandu banke otvore račun, dobiće poklon dobrodošlice od 3.000 dinara na svom novom računu.

Ta banka će na Sajmu predstaviti kredite za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, repromaterijala, stoke za tov i poljoprivrednog zemljišta.

U zavisnosti od namene kredita, rok otplate može biti maksimum 12 godina.

Otplata kredita može biti u mesečnim, tromesečnim i šestomesečnim anuitetima. Za kredite sa rokom dospeća do 12 meseci, moguća je otplata u jednoj rati, na kraju perioda otplate.

Član Izvršnog odbora i direktor za Poslovanje sa stanovništvom i malim privrednim društvima Rastko Nicić rekao je da se ta banka trudi da, pored pružanja snažne kontinuirane podrške sektoru agrara, osluškuje i potrebe klijenata kako bi i dalje unapređivala proizvode i usluge, ali i jačala savetodavnu ulogu.

"Zato smo ove godine, pored široke ponude za agro segment, pripremili i specijalnu ponudu za sve posetioce sajma koji odluče da otvore račun u našoj banci", rekao je Nicić i pozvao poljoprivrednike da posete štand banke gde će im savetnici za agrobiznis biti na raspolaganju za sva pitanja o dostupnim proizvodima i uslovima svih usluga.

U ponudi, Unikredit banke i ove godine ima, kako je navedeno, subvencionisanih kredita, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ti podsticaji namenjeni su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, kako bi im omogućili olakšan pristup korišćenju kredita.

U skladu sa Pravilnikom, krediti su dinarski sa fiksnom kamatnom stopom i namenjeni su za: razvoj ratarstva, voćarstva i vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, koji obuhvataju nabavku semena, sadnog materijala, sredstava za zaštitu biljaka i đubriva.

Ti krediti namenjeni su i za nabavku hrane za životinje, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku životinja i razvoj stočarstva koji obuhvata nabavku kvalitetnih priplodnih junica i krava starosti do pet godina.

Korisnici poljoprivrednih kredita mogu biti svi klijenti koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa važećim Pravilnikom i ukoliko se bave poljoprivredom, minimalno 12 meseci.

Sve informacije o redovnim i specijalnim ponudama poljoprivrednih kredita, klijenti će moći da dobiju na štandu Unkredit banke na Novosadskom sajmu.

Teme