Web Analytics
Zvezda: Ekspertiza suđenja ne odgovora činjenicama - BetaRS

Zvezda: Ekspertiza suđenja ne odgovora činjenicama

Kosarka | Izvor: Beta | 17.05.2024 | access_time 17:50
Zvezda: Ekspertiza suđenja ne odgovora činjenicama
Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da ekspertiza suđenja sa prve utakmice finala plej-ofa ABA lige koju je objavio Partizan ne odgovara činjenicima.

Partizan je ranije danas saopštio da je ekspertizom suđenja prve utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde utvrđeno da je suđenje bilo ispod standarda, da je na štetu crno-belih doneto osam pogrešnih odluka, a na štetu crveno-belih dve i da je to odlučilo pobednika.

Crveno-beli su odgovorili na to saopštenje i istakli da je reč o "perfidnom pokušaju spinovanja", kao i da ta ekspertiza za njih "nema apsolutno nikakvu težinu".

"'Ekspertiza ne odgovora činjenicama' termin kojim ćemo se poslužiti, jer je naručena i obavljena od strane proverenog kadra Partizana Saše Maričića i dugogodišnjeg prijatelja 'sive eminencije' tog kluba Dragana Todorića. Nedostaju samo sudije Mažić i Nešković, kao i njihovo javno oglašavanje pa da se 'družina' kompletira", navela je Zvezda.

"Našem klubu je poznato da je 'tajna' ekspertiza odnosno slanje fotografija sa strelicama koje ukazuju na nekakve detalje u kojima je oštećen Partizan, u toj utakmici, uradio upravo taj tandem. Toliko o objektivnosti tih sudija u bliskoj prošlosti kada su mogli da rade šta hoće na terenu i da podešavaju rezultate prema kladionicama", dodaje se.

Crvena zvezda je navela da "ovaj pamflet ne smatra ozbiljnim" zbog činjenica da u toj ekspertizi nema nekoliko detalja sa prve utakmice.

"Saplitanja našeg igrača Nemanje Nedovića od strane igrača Partizana Bruna Kabokla, povlačenje igrača Partizana Zeka Ledeja rukom i saplitanje nogom našeg igrača Dejana Davidovca na podbacivanju, i povlačenje za dres ispod koša centra Crvene zvezde Džoela Bolomboja, kao i konstantnog iniciranja kontakta prilikom šuteva od strane igrača Partizana Kevina Pantera i Zeka Ledeja", navela je Zvezda.

"Ovo su samo najočigledniji primeri (a bilo ih je još) koji nam govore da je ova naručena 'ekspertiza' napravljena sa nekim drugim ciljem", dodaje se u saopštenju.

Klub je, kako se ističe, znajući scenario koji sledi zatražio nezavisnu ekspertizu iz koje se jasno vidi da Crvena zvezda nije imala nikakvu prednost.

"Crvenoj zvezdi je kao klubu potpuno jasno kakva se vrsta pritiska priprema i za šta ova navodna 'ekspertiza' prijatelja jednog kluba (Saše Maričića i družine) služi. O tome nam govore i akteri ove epizode, preko tajminga kada je valjda u nestrpljenju, ova 'rent-a ekspertiza objavljena", navodi se u saopštenju.

"Da najavi treću utakmicu i posluži za sledeće - pravljenju pritiska za nedelju, veštačko podizanje tenzije i skretanju pažnje sa terena, uticanje na eventualni sudijski kriterijum (zaštita igrača samo jednog tima u napadu i sankcionisanje svakog kontakta i dozvoljena tuča posebno rukama na drugoj strani terena), preko atmosfere na tribinama (gde će valjda po koji bačeni predmet biti normalnost), kao i da se neko predstavi žrtvom nekakve nepravde i lošeg suđenja", dodaje se.

Zvezda je navela da pred pred treću utakmicu finala zahteva od svih koji su odgovorni za organizaciju te utakmice (ABA liga i Partizan) "ništa više i ništa manje od onoga što je od crveno-belih traženo pred prve dve utakmice finala - pošteno suđenje (koje je neko imao), sportsku atmosferu u hali (koju je neko imao) i bezbednost za delegaciju KK Crvena zvezda (koju je neko imao)".

Teme