Web Analytics
Juventus otpustio Alegrija, Slot novi trener - BetaRS

Juventus otpustio Alegrija, Slot novi trener

Fudbal | Izvor: Beta | 17.05.2024 | access_time 18:35
Juventus otpustio Alegrija, Slot novi trener

Fudbalski klub Juventus otpustio je danas trenera Masimilijana Alegrija, dva dana nakon što je taj klub osvojio trofej u Kupu Italije.

Klub iz Torina je u saopštenju naveo da postupci Alegrija tokom i posle finalnog meča Kupa Italije protiv Atalante "nisu kompatibilni sa vrednostima Juventusa".

Alegri je bio pod ugovorom do juna 2025. godine, ali se i pored toga, po navodima medija, očekivalo da će biti smenjen po završetku sezone.

Međutim, situacija je brzo eskalirala nakon Alegrijevog ponašanja tokom i posle utakmice protiv Atalante u sredu u kojoj je Juventus slavio sa 1:0.

Alegri je izgubio prisebnost u sudijskog nadoknadi vremena kada se naljutio na odluku sudije, strgao jaknu i zaradio crveni karton jer je sarkastično aplaudirao sudiji.

Zbog toga je Alegri suspendovan na dve utakmice i kažnjen sa 5.000 evra od strane sudija Serije A. U izveštaju sudije se navodi da je Alegri "postupio agresivno" i da je koristio uvrede i ružne gestove prema sudijama.

 

Slot potvrdio: Ja sam novi trener Liverpula

Trener fudbalera Fejenorda Arne Slot potvrdio je danas da će od naredne sezone biti trener Liverpula.
Slot je ranije izjavio da pregovara sa Liverpulom, iako se engleski klub nije zvanično oglašavao po tom pitanju. Nije ni sada, ali je Slot potvrdio da će zameniti Jirgena Klopa na klupi tima s Enfilda.

"Mogu da potvrdim da ću sledeće sezone biti trener Liverpula", rekao je Slot na konferenciji za novinare uoči poslednje utakmice Fejenorda u holandskom prvenstvu sa Ekscelziorom.

Slot je rekao da će zvanična potvrda oba kluba uslediti "u kratkom roku".

On je naveo da je trenutno fokusiran samo na to da svoj mandat u holandskom klubu završi pobedom.

"Ako pobedimo, imaćemo 84 boda i bićemo drugi najbolji tim u istoriji Fejenorda. Ovaj tim je tokom sezone pokazao da ne voli da gubi. To je ono što očekujem i u nedelju", rekao je Slot.

Istog dana, u nedelju, Klop će se oprostiti od Liverpula posle devet godina na utakmici protiv Vulverhemptona.

Teme