Web Analytics
Partizan bolji od Čukaričkog, obezbedio drugo mesto na tabeli - BetaRS

Partizan bolji od Čukaričkog, obezbedio drugo mesto na tabeli

Fudbal | Izvor: Beta | 17.05.2024 | access_time 20:45
Partizan bolji od Čukaričkog, obezbedio drugo mesto na tabeli
Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima ekipu Čukaričkog sa 1:0 i tako kolo pre kraja takmičenja u Super ligi Srbije obezbedili drugo mesto na tabeli.

Crno-beli posle ove pobede, 24. u šampionatu, imaju 77 bodova, odnosno pet bodova više od trećeplasiranog TSC-a koji je danas poražen u gostima od Mladosti sa 2:0.

Partizan je obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini gol na Banovom brdu postigao je Ksander Severina u 55. minutu.

U prvom poluvremenu meča na Banovom brdu nije bilo golova, ali je Čukarički bio bolji i imao više prilika, ali je Aleksandar Jovanović bio sjajan na golu Partizana.

Crno-beli su poveli iz prve prave šanse na utakmici, u 55. minutu, kada je Severina udarcem sa oko 15 metara zatresao mrežu domaćeg tima.

Do kraja meča je bilo još prilika, najbolju je imao igrač domaćeg tima Nemanja Tošić, ali se rezultat nije menjao. Čukarički je meč završio sa igračem manje, pošto je Marko Dočić u 95. minutu dobio crveni karton.

Istovremeno, Mladost je na svom terenu golovima Marka Veličkovića u 14. i Aleksandra Varjačića u 54. minutu slavila protiv TSC-a.

Pred poslednje kolo Super lige Srbije, Čukarički je šesti na tabeli sa 57, a Mladost sedma sa 46 bodova.

Fudbaleri Partizana će u poslednjem kolu dočekati Radnički 1923, Čukarički će gostovati Crvenoj zvezdi, TSC će ugostiti Napredak, a Mladost ide u goste Vojvodini.

Teme