Web Analytics
SSP: Kragujevac po kulturu ide u školske sale, a Beogradu se obećava šest novih muzeja - BetaRS

SSP: Kragujevac po kulturu ide u školske sale, a Beogradu se obećava šest novih muzeja

Politika | 18.05.2024 | access_time 14:05
SSP: Kragujevac po kulturu ide u školske sale, a Beogradu se obećava šest novih muzeja
prt.scr youtube

Ministri Siniša Mali i Nikola Selaković najavljuju izgradnju minimum šest muzeja u Beogradu, dok građani Kragujevca priredbe kulture imaju po školskim salama i školskim holovima -konstatova je danas poslanik i predsednik kragujevačkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić.

On je, u pisanoj izjavi podsetio da je Srpska napredna stranka (SNS) 2020. godine najavila rekonstrukciju dvorane "Šumadija" i pitao: "Što prevariste Kragujevčane?".

"Ima li negde Kragujevca, vidite li ga uopšte? Kada ćete imati osećaj za građane koji žive van Beograda? I oni vole kulturu i oni žele da imaju objekte u kojima će da se osećaju kao ljudi" - poručio je Jekić vladajućoj stranki i ukazao da je u Kragujevcu prvo pozorište osnovano pre skoro 190 godina.

Naveo da je za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu vlast namenila 120 miliona evra dok je za kragujevačku dvoranu "Pionir" koja je važila za jednu od najakustičnijih u Jugoslaviji namenila "nula dinara".

"Decentralizacija i ravnomerni regionalni razvoj su za vas iz SNS strane reči, odlika ove vlasti je što veća centralizacija" i "migracija građana iz unutrašnjosti ka Beogradu" - rekao je Jekić.

Teme