Web Analytics
Fjuri: Pobedio sam, Usiku su dali pobedu zbog rata u Ukrajini - BetaRS

Fjuri: Pobedio sam, Usiku su dali pobedu zbog rata u Ukrajini

Borilacki | Izvor: Beta | 19.05.2024 | access_time 11:50
Fjuri: Pobedio sam, Usiku su dali pobedu zbog rata u Ukrajini
Britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da veruje da je on pobedio u borbi protiv Oleksandra Usika, kome su, kako je ocenio, sudije dodelile pobedu pošto je njegova zemlja Ukrajina u ratu.

Usik je noćas u Rijadu posle 12 rundi odlukom sudija, 115:112, 113:114, 114:113 pobedio Fjurija i postao neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji. On je svojim WBA, WBO i IBF šampionskim pojasevima dodao i Fjurijev pojas iz WBC kategorije.

Posle meča Fjuri je čini se bio ubeđen u pobedu, pre nego što je Usik, koji je do proglašenja stajao kamenog lica, briznuo u plač kada je proglašen pobednikom.

Fjuri je prvi put izgubio u profesionalnoj karijeri, ali će imati priliku za revanš koji je planiran za oktobar.

"Verujem da je on dobio par rundi, ali ja sam dobio veći deo. Njegova zemlja je u ratu, pa ljudi navijaju za zemlju koja je u ratu. Nemojte da grešite, po mom mišljenju ja sam pobedio", rekao je Fjuri, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Ovo je jedna od najluđih odluka u boksu. Vraćamo se sada porodicama, a vidimo se u oktobru. Neću da sedim, da plačem i tražim izgovore", dodao je 36-godišnji bokser.

Usik je ostao neporažen i prvi je bokser od Lenoksa Luisa 2000. godine koji je objedinio sve šampionske titule u teškoj kategoriji.

"Naravno, spreman sam za revanš. Hvala mnogo mom timu. Ovo je velika prilika za moju porodicu, za mene, za moju zemlju. Ovo je veliki dan. Spreman sam za revanš", rekao je 37-godišnji Usik.

"Moj narod će biti veoma srećan, ovo je velika pobeda, ne samo za mene, ovo je velika pobeda za moju zemlju već i za vojnike koji brane moju zemlju. Mislim da moj otac pazi na mene i da je srećan. Tata volim te. Mogu, rekao si mi da mogu", dodao je Usik.

Njegov promoter Aleks Krasjuk rekao je da su sudije sprečile Uskov nokaut u devetoj rundi, kada su sudije odbrojavale Fjuriju.

"Premoren sam, navijao sam tokom čitavog meča. Ne želim da iskažem nepoštovanje prema sudiji, ali mislim da je zaustavio nokaut u devetoj rundi. Bio je to sjajan nastup, nešto neverovatno. Nadam se da ćemo videti više u revanšu", rekao je Krasjuk za Skaj.

Teme