Web Analytics
KK Partizan: Objavljeni snimak incidenta iz Arene nije kompletan, nadležni da se uključe - BetaRS

KK Partizan: Objavljeni snimak incidenta iz Arene nije kompletan, nadležni da se uključe

Kosarka | Izvor: Beta | 19.05.2024 | access_time 17:40
KK Partizan: Objavljeni snimak incidenta iz Arene nije kompletan, nadležni da se uključe
Košarkaški klub Partizan izrazio je danas žaljenje zbog incidenta u Beogradskoj areni između svog košarkaša Džejmsa Nanelija i igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića i pozvao je da se hitno utvrde činjenice pošto, kako je naveo, objavljeni snimak incidenta nije kompletan.

"Džejms Naneli je prvi napadnut od strane Stefana Lazarevića, koji ga je uhvatio za vrat, nakon čega je igrač Partizana uzvratio, što se može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera. Nažalost, jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 i Partizan poziva da se hitno uključe nadležne službe kako bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko ga je izbrisao. Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom", saopštio je Partizan.

Zvezda je ranije danas saopštila da je Naneli tokom prepodneva napao igrača Lazarevića i naneo mu teške telesne povrede, zatražio je hitnu reakciju nadležnih, ali i da se Naneli diskvalifikuje i privremeno udalji iz takmičenja.

Crno-beli su saopštili da se na snimcima vidi kako "Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi", kao i "kako skače na igrača Partizana koji se nalazi na zemlji".

"Pozivamo obezbeđenje Beogradske arene da nam bez odlaganja dostavi kompletan snimak, a mi ćemo ga javno objaviti. Pozivamo medije da javno speru ljagu sa imena Džejmsa Nanelija, sa istim publicitetom kao što su mu ljagu naneli nakon saopštenja Crvene zvezde", ističe se u saopštenju.

"Razumemo povišene tenzije u finalnoj seriji, ali pozivamo i igrače i navijače da ne nasedaju na iscenirane napade i zadrže pribranost. Da se pobednik finalne serije odluči na terenu, a ne uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije", naveo je aktuelni šampion ABA lige.

Partizan je saopštio da daje na uvid dostupne snimke i poziva sve da "sami procene ko bi i zbog čega mogao da obriše ključni deo snimka sa kamere koja snima od svlačionice Partizana".

"Partizan kao kuriozitet dodaje da je sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet nakon incidenta predlagao predstavnicima Partizana da se sve zaboravi i snimci obrišu. Partizan je to odbio", naveo je Partizan.

Treća utakmica finala plej-ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 20.30 u Beogradskoj areni gde su crno-beli domaćini.

Zvezda vodi 2:0 i potrebna joj je pobeda za osvajanje šampionske titule, koju brani Partizan.

Teme