Web Analytics
Mančester siti osvojio četvrtu uzastopnu titulu u Premijer ligi - BetaRS

Mančester siti osvojio četvrtu uzastopnu titulu u Premijer ligi

Fudbal | Izvor: Beta | 19.05.2024 | access_time 19:05
Mančester siti osvojio četvrtu uzastopnu titulu u Premijer ligi
Fudbaleri Mančester sitija osvojili su danas rekordnu četvrtu uzastopnu šampionsku titulu u Premijer ligi, pošto su na svom terenu pobedili Vest Hem 3:1, u utakmici poslednjeg 38. kola.

Uoči današnjeg poslednjeg kola Siti je imao dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Arsenal i bila mu je potrebna pobeda za četvrtu uzastopnu titulu. Arsenal je na domaćem terenu pobedio Everton 2:1, ali mu to nije bilo dovoljno.

Siti je na Etihadu poveo golovima Fila Fodena, koji je prvi gol postigao posle minut i 18 sekundi, a drugi gol u 18. minutu. Vest Hem je smanjio makzicama Mohameda Kudusa u 42. minutu, a treći gol za domaće postigao je Rodri u 59. minutu i obezbedio šestu titulu u poslednjih sedam utakmica.

Siti je sezonu završio sa 91 bodom, dva boda više od Arsenala.

Na Emirejtsu Everton je poveo golom koji je Idrisa Gej postigao u 40. minutu, a tri minuta kasnije izjednačio je Takehiro Tomijasu. Pobedu Arsenalu doneo je Kaj Haverc u 89. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole ima priliku da osvoji još jedan trofej do kraja sezone, pošto će u finalu FA kupa igrati protiv Mančester junajteda.

Ako Siti osvoji FA kup u Ligu Evropa će Totenhem i Čelsi, a Njukasl u Ligu konferencija, a ako Junajted osvoji trofej, proći će u Ligu Evropa zajedno sa Totenhemom, a Čelsi će u Ligu konferencija.

Iz lige su ispali Luton, Barnli i Šefild junajted, koji su zauzeli 18, 19. i 20. mesto na tabeli.

Fudbaleri Notingem Foresta izborili su opstanak pošto su na gostujućem terenu pobedili Barnli 2:1, Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio Bornmut 2:1, dok je Njukasl na gostujućem terenu pobedio Brentford 4:2.

Na oproštaju od trenera Jirgena Klopa, Liverpul je na svom terenu pobedio Vulverhempton 2:0, Mančester junajted je kao gost pobedio Brajton 2:0, dok je Kristal Palas kao domaćin pobedio Aston Vilu 5:0.

Totenhem je na gostujućem terenu pobedio Šefild junajted 3:0, a Luton je izgubio na svom terenu od Fulama 2:4.

Teme