Web Analytics
Kina oživljava međunarodni vazdušni saobraćaj - BetaRS

Kina oživljava međunarodni vazdušni saobraćaj

Ekonomija | 22.05.2024 | access_time 16:10
Kina oživljava međunarodni vazdušni saobraćaj
Foto: Putnik se čekira na let za Meksiko Siti na međunarodnom aerodromu Šendžen Baoan u Šendženu, južna kineska provincija Guangdong (Sinhua/Mao Sićian)

Kineske civilne vazduhoplovne vlasti obavezale su se da će povećati učestalost međunarodnih putničkih letova kao primarni cilj za ovu godinu, sa ciljem daljeg oživljavanja međunarodnog vazdušnog saobraćaja.

Kineske i strane avio-kompanije obavile su ukupno 5.493 para redovnih međunarodnih putničkih letova od 6. do 12. maja, što predstavlja približno 73 odsto nivoa pre pandemije kovid-19, rekao je Su Ćing, zvaničnik Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine (CAAC) , prenosi Sinhua.

Trenutno, međunarodni putnički letovi povezuju Kinu sa 70 zemalja, uz dodatak pet novih destinacija od završetka pandemije, a to su Srbija, Luksemburg, Kuvajt, Tanzanija i Papua Nova Gvineja.

"CAAC aktivno podržava kineske i strane avio-kompanije u povećanju njihovih kapaciteta na međunarodnim linijama i poboljšanju međunarodne mreže ruta", rekao je Su.

Nekoliko avio-kompanija je nedavno pokrenulo nove međunarodne rute kako bi olakšale putovanje između Kine i drugih zemalja. Na primer, Er Čajna (Air China) je otvorila liniju Peking-Madrid-Sao Paulo 27. aprila, dok je Čajna saudern erlajnz (China Southern Airlines) počela da saobraća na liniji Šendžen-Meksiko Siti 11. maja. Pored toga, Hainanerlajnz (Hainan Airlines) je spreman da pokrene liniju Šendžen-Budimpešta a Čajna saudern erlajnz će takođe uskoro otvoriti liniju Guangdžou-Budimpešta.

CAAC će nastaviti da pojednostavljuje odobravanje i pojačava podršku za međunarodne letove i da brzo rešava sve probleme i izazove sa kojima se aviokompanije susreću u obnavljanju međunarodnih usluga, rekao je Su.

CAAC će takođe usmeravati avio-kompanije kako bi povećale efikasnosi korišćenja prava na vazdušni saobraćaj, čime će bolje uslužiti međunarodne razmene i putovanja putnika, dodao je Su.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT