Web Analytics
Alonso ponosan na rezultate Bajera, ali tužan zbog poraza u finalu LE - BetaRS

Alonso ponosan na rezultate Bajera, ali tužan zbog poraza u finalu LE

Fudbal | Izvor: Beta | 23.05.2024 | access_time 09:45
Alonso ponosan na rezultate Bajera, ali tužan zbog poraza u finalu LE
Trener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso pohvalio je izuzetan niz njegove ekipe od 51 utakmice bez poraza u ovoj sezoni i rekao da je bolno što je taj niz prekinut u finalu Lige Evropa.

Bajer je sinoć u finalu Lige Evropa u Dablinu izgubio od Atalante 0:3. Nemačka ekipa je u duel ušla nizom od 51 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

To je bio prvi poraz Bajera od 27. maja prošle godine.

"Atalanta je bila bolja od nas i zaslužuje trofej. Nije bio naš dan. Imali smo lošu noć. Boli što se to dogodilo u tako važnom meču. Normalno je da ne doživimo poraz u 52. utakmici. Izuzetno je ono što smo ostvarili i trebalo bi da budemo ponosni. Ali bolno je", rekao je Alonso, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Atalanta je sinoć dominirala, bila je bolja tokom čitavog meča, a pobedila je golovima trostrukog strelca Ademole Lukmana i osvojila prvi trofej u evropskom takmičenju, a prvi trofej od osvajanja Kupa Italije 1963. godine.

"Nismo mogli da igramo kako smo želeli. Posle prvog gola su pokazali veliku energiju, a mi nismo mogli da nađemo rešenje da se tome suprotstavimo. Nismo mogli da se nametnemo niti da pravimo prilike za postizanje golova", naveo je Alonso.

Bajer je ove sezone osvojio Bundesligu, prvi put u klupskoj istoriji, a do kraja sezone ima priliku da osvoji još jedan trofej, pošto u subotu igra protiv Kajzerslauterna u finalu Kupa.

"Ono što smo ostvarili za klub kakav je Leverkuzen je sjajno. Biti u poslednjoj nedelji u sezoni, osvojivši Bundesligu i igrati u finalu Lige Evropa, koju nismo uspeli da osvojimo, ali i igranje u finalu Kupa mnogo znači", rekao je Alonso.

Teme