Web Analytics
Aktivisti iz Aleksandrovca dodeljeno priznanje 'Volonteri po meri prirode' - BetaRS

Aktivisti iz Aleksandrovca dodeljeno priznanje 'Volonteri po meri prirode'

Zelena Srbija | 23.05.2024 | access_time 09:50
Aktivisti iz Aleksandrovca dodeljeno priznanje 'Volonteri po meri prirode'
Foto: Beta/Ana Slović
Organizacija "Mladi istraživači Srbije" dodelila je danas, povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, priznanje "Volonteri prirodi po meri" Zoranu Savkoviću iz Aleksandrovca, za dugogodišnji i predan volonterski doprinos na polju zaštite prirode.

Ta organizacija je u saopštenju navela da je Savković "neumoran čuvar prirode svog kraja", čiji je volonterski rad usmeren na Aleksandrovačku župu i planine Kopaonik i Goč.

Dodaje se da je u župskim selima uspeo da motiviše institucije i lokalnu zajednicu da preduzmu konkretne korake, kao što je uklanjanje divlje deponije u selu Grčak.

"Zoran je pokrenuo inicijativu protiv ispuštanja opasnih materija u Trnavačku reku, vodio je akciju za zabranu rada postrojenja za proizvodnju asfalta u selu Novaci, borio se protiv izgradnje kamenoloma na lokalitetu Rađevice i inicirao revitalizaciju tog lokaliteta", dodaje se u saopštenju.

Nagrada je dodeljena u okviru projekta "Zajedno za životnu sredinu" koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ).

Teme

Povezane vesti

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori