Web Analytics
PSG: Beograd bankrotirao, prvi put u istoriji 'Pogrebne usluge' godinu završile sa minusom - BetaRS

PSG: Beograd bankrotirao, prvi put u istoriji 'Pogrebne usluge' godinu završile sa minusom

Politika | 23.05.2024 | access_time 12:00
PSG: Beograd bankrotirao, prvi put u istoriji 'Pogrebne usluge' godinu završile sa minusom
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić rekao je danas da je Beograd praktično bankrotirao, da je trošenje novca na razne predizborne poteze koštalo građane milione evra, kao i da je prvi put u istoriji Javno-komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" završilo godinu sa minusom, koji iznosi 26 miliona dinara.

On je u pisanoj izjavi rekao i da su samo "poklon vaučeri" koje je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić delio u predizbornoj kampanji koštali 34 miliona evra.

"Prazna kasa, puna usta laži i praznih obećanja, minus od 72 miliona evra u gradskom budžetu i agresivni ispadi sa kojima konstantno skreće pažnju sa navedenog - to ostaje iza Aleksandra Šapića u ovom gradu, kao što uvek iza radikala ostaju dugovi i haos", rekao je Simić.

Simić je dodao da se ne pamti kada je neka gradska vlast uspela da potroši toliko novca preko budžeta i ocenio da bi taj minus bio i mnogo veći da nije njegovih prijatelja iz Vlade Srbije koji su "novac doturali šakom i kapom iz budžetskih rezervi i u budžet dodali skoro 9,2 miliona evra, tako da smo zapravo i dobro prošli."

"Šapić bez imalo stida i srama obećava i najavljuje pomoć od po dvadeset hiljada dinara na jesen za osnovce i srednjoškolce, ali odakle će taj novac izvući, nikome nije jasno. Gradu Beogradu će trebati decenije da se oporavi od štetočina koji su ga okrenuli naglavačke, opljačkali i unizili. Svaki dan Aleksandra Šapića na bilo kojoj funkciji koštaće nas mnogo i zato 2. juna biramo Beograd bez Šapića", rekao je Simić.

Teme