Web Analytics
Jovanović (Novi DSS): Usvajanje Rezolucije pokušaj da se laž pretvori u istinu - BetaRS

Jovanović (Novi DSS): Usvajanje Rezolucije pokušaj da se laž pretvori u istinu

Politika | 23.05.2024 | access_time 20:10
Jovanović (Novi DSS): Usvajanje Rezolucije pokušaj da se laž pretvori u istinu
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović saopštio je danas da usvajanje "sramne Rezolucije o takozvanom Međunarodnom danu sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" predstavlja pokušaj da se laž pretvori u istinu i time ponizi srpski narod, ugrozi opstanak Republike Srpske (RS) i potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize, po kojem su Srbi najveći krivci za rat.

Dodao je da je vrhunac licemerja to što su njeni predlagači, kao i neki od kosponzora, odgovorni za smrt miliona ljudi i za neke od najvećih zločina u istoriji čovečanstva.

"Zato je važno podsetiti i nikada ne zaboraviti da su ratovi iz devedesetih godina prošlog veka nametnuti srpskom narodu i da su upravo Srbi najveće žrtve tih ratova i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida. Podjednako je važno stalno insistirati i na jedinoj istinitoj činjenici - a ona glasi da u Srebrenici nije počinjen zločin genocida", naglasio je Jovanović u saopštenju.

Dodao je da je, uprkos diplomatskim aktivnostima Srbije poslednjih nedelja, prilično glasno predstavljenim u domaćoj javnosti, Rezolucija nažalost usvojena uz nezanemarljiv broj glasova 'ZA', od kojih su mnogi iz država koje predstavnici vlasti nazivaju prijateljskim ili čak državama strateškim partnerima.

"Očigledno je da to više ne mogu biti, a mnoge to nikada nisu ni bile", istakao je Jovanović.

Lider Novog DSS je zaključio da ova stranka, zbog toga, pored održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj bi se otvorilo pitanje spoljne politike Srbije, smatra da bi usvajanje rezolucije narodnih skupština Srbije i RS, kojom bi zajednički i u potpunosti odbacili perfidnu a istovremeno brutalnu laž o takozvanom genocidu u Srebrenici - bilo od najvećeg značaja.

Teme