Web Analytics
Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze - BetaRS

Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze

Svet | Izvor: Beta | 24.05.2024 | access_time 15:10
Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze
Izraelske snage su danas pojačale napade na Gazu i žestoke borbe se vode u Džabaliji na severu, dok tenkovi napreduju dublje u Rafi na jugu.

Lekari su rekli da je najmanje petoro Palestinaca poginulo kada su kuće pogođene u Džabaliji, a veruje se da su drugi pod ruševinama. Do tog područja se ne može doći zbog bombardovanja - javljaju agencije.

U Rafi su stanovnici rekli da se čuju eksplozije i da se dim diže u daljini dok tenkovi napreduju u istočnom kvartu Dženina.

Simultani izraelski napadi na severni i južni kraj Gaze ovog meseca prouzrokovali su raseljavanje  i bekstvo stotina hiljada Palestinaca i presečene su glavne rute pristupa pomoći zbog čega se strahuje od gladi.

Stanovnici Džabalije su rekli da su tenkovi uništili loklanu pijacu, a buldožeri ruše prodavnice i kuće. Vojno krilo Hamasa je objavilo da su njegovi borci tamo napali tri tenka.

Tenkovi napreduju i u blizini bolnice Kamal Advan gde je izraelska vatra dovela do otkazivanja operacija. To je poslednja zdravstvena ustanova koja funkcioniše na severu Pojasa Gaze.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika