Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 25. maj 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 25. maj 2024. godine

Društvo | 25.05.2024 | access_time 10:15
Naslovne strane za subotu, 25. maj 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 25. maj pišu o reakcijama na usvajanje Rezolucije o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, i o drugim temama.

ALO - "Brisel uvlači Evropu u rat", tvrdi premijer Mađarske Viktor Orban. U tekstu "Završićeš kao Fico" o pretnjama premijeru Gruzije Irakliju Kobahidzeu.

BLIC - "Šta znači rezolucija o Srebrenici", povodom usvajanja rezolucije u Ujedinjenim nacijama.

VEČERNJE NOVOSTI - "Amerika preti nestaće Srpska ako ode iz BiH!", list piše o reakcijama Sjedinjenih Američkih Država na najavu zahteva za otcepljenje Republike Srpske, od strane njenog predsednika Milorada Dodika.

DANAS - Povodom izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN "Uzdržanost u glasanju ne znači protivljenje". Izjava funkcionera Demokratske stranke povodom slavlja koje je u gradovima u Srbiji održano nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici "Srđan Milivojević: Ruganje žrtvama rata u BiH".

INFORMER - O izglasavanju rezolucije o Srebrenici u UN, list piše pod naslovom "Trijumf, Srbija odbranila istinu i svoj obraz". List prenosi tvrdnje mađarskog premijera Viktora Orbana "NATO se sprema za rat protiv Rusije".

KURIR - Pod naslovom "Mučno", list piše o početku suđenja Urošu Blažiću zbog masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju. O sednici Generalne skupštine UN, list piše u tekstu "Šah-mat, veliki uspeh naše diplomatije".

NOVA - "Zloupotreba rezolucije", list ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama koristi za utvrđivanje sopstvenog rejtinga. O protestu Ekološkog ustanka ispred ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture "Ćuta 'posetio' Vesića i tražio da pokaže ugovor o Generalštabu".

POLITIKA - Intervju sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem "Velike sile potcenile su našu spremnost za borbu". Reakcije na usvajanje rezolucije o Srebrenici "Sada je jasno ko su pravi prijatelji Srbije".

SRPSKI TELEGRAF - "Vučiću spremaju strašnu osvetu", navodi list, govoreći o nastupu predsednika Srbije na sednici Generalne skupštine UN na kojoj je usvojena rezolucija o Srebrenici. O lideru Novog lica Srbije Milošu Parandiloviću u tekstu "Izbačen iz SNS, a sad je glavni u opoziciji".

Teme