Web Analytics
PKS bila domaćin sednice Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode - BetaRS

PKS bila domaćin sednice Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode

Zelena Srbija | 25.05.2024 | access_time 12:00
PKS bila domaćin sednice Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode
Foto: PKS
Privredna komora Srbije (PKS) bila je domaćin dvodnevne sednice Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode (Eureau), koja okuplja predstavnike vodećih organizacija u oblasti upravljanja vodnim resursima iz 27 država članica EU, kao i Islanda, Norveške, Švajcarske, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije.

PKS je u današnjem saopštenju navela da je Srbija bila domaćin ovogodišnje Generalne skupštine, na kojoj je u fokusu bila revizija Strategije za period od 2021. do 2030. godine.

Predsednik Eureau Par Dalhiel izjavio je da je usvojena nova strategija za naredne dve godine i da je obezbeđeno jačanje sekretarijata te evropske organizacije.

"To znači da smo spremni za buduće izazove, kako bismo stanovnicima Evrope i dalje pružali kvalitetno vodosnabdevanje, uz istovremeno unapređivanje životne sredine, zdravlja i poslovne klime", rekao je Dalhiel.

Predstavnik Srbije u toj organizaciji, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti u PKS Dalibor Joknić, kazao je da je učešće Srbije u Eureau, ali i kroz tri komisije u kojima državu predstavljaju vodovodna preduzeća, od ogromnog značaja za oblast snabdevanja vodom.

"Pored prilike za usvajanje najboljih praksi za unapređenje vodne infrastrukture, kroz blagovremeno usklađivanje sa standardima Evropske unije doprinosi se jačanju nacionalnih kapaciteta u oblasti vodoprivrede" , rekao je Joknić.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori