Web Analytics
Ten Hag: Pokazali smo šta možemo kada su svi igrači spremni - BetaRS

Ten Hag: Pokazali smo šta možemo kada su svi igrači spremni

Fudbal | Izvor: Beta | 25.05.2024 | access_time 19:10
Ten Hag: Pokazali smo šta možemo kada su svi igrači spremni
Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je ponosan i da je njegova ekipa današnjim osvajanjem FA kupa u utakmici protiv Mančester sitija pokazala da može da igra dobro i da pobeđuje kada su svi igrači na raspolaganju.

"Sve čestitke ekipi. Igrali smo veoma dobro, jako. Videli ste kako možemo da igramo kad imamo sve igrače u ekipi. Neki od njih čak nisu bili spremni za utakmicu, ali igrali su veoma dobro. Čitavu godinu govorim - kada su igrači spremni, možemo da igramo dobar fudbal. Veoma dobra igra protiv najboljeg tima na svetu", rekao je Ten Hag posle utakmice, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su danas na Vembliju 13. FA kup u klupskoj istoriji, pošto su u finalu pobedili gradskog rivala, aktuelnog šampiona Mančester siti 2:1.

"To je lokalni rivalitet i mnogo je važnije kada igraš protiv ekipe iz tvog grada. Ali za nas se nije samo o tome radilo, već da dokažemo nešto posle brojnih neuspeha. Ekipa je pokazala toliko otpornosti i ponosan sam", naveo je Ten Hag.

On je ocenio da kritike koje je ekipa dobijala ove sezone nisu bile poštene.

"Mislim da nisu. Kritike ekipi, meni takođe. To nije bilo ispravno. Ali nismo imali igrače. Videli smo iste stvari, ne uvek dobar fudbal, definitivno ne, ali morali smo stalno da pravimo kompromise, a tada ne možete da igrate onako kako želite. Možda sam tri ili četiri puta za dve godine imao celu ekipu na raspolaganju. Čak su nam i danas nedostajali igrači kao što su Hari Megvajer, Luk Šo i Kazemiro", dodao je holandski trener.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da će Ten Hag dobiti otkaz i on je upitan o tome.

"Ne znam. Jedino što radim je da pripremam ekipu, razvijam je. To je za mene projekat. Kada sam došao, mogu reći da je bio nered. Sada smo bolji. Nismo tamo gde bismo želeli da budemo. U fudbalu je sve u osvajanju trofeja. Želim da igramo najbolji fudbal, dinamičan, napadački fudbal, ali morate da pobeđujete i osvajate trofeje. Taj mentalitet smo doneli. Ovo je bila naša prilika i uspeli smo. Veoma sam ponosan na igrače i saradnike", rekao je on.

Junajted će posle ovog trofeja sledeće sezone igrati u Ligi Evropa, a kroz prvenstvo nije uspeo da izbori evropsko takmičenje jer je zauzeo osmo mesto na tabeli. 

Čelsi će igrati u Ligi konferencija, gde je trebalo da ode Njukasl, koji je sada ostao bez evropskog takmičenja.

Teme