Web Analytics
Francuska policija uhapsila 10 navijača, 30 povređenih u neredima uoči finala Kupa - BetaRS

Francuska policija uhapsila 10 navijača, 30 povređenih u neredima uoči finala Kupa

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 26.05.2024 | access_time 13:40
Francuska policija uhapsila 10 navijača, 30 povređenih u neredima uoči finala Kupa
Francuska policija uhapsila je desetoricu navijača, a 30 navijača povređeno je u neredima uoči utakmice finala Kupa Francuske između fudbalera Liona i Pari Sen Žermena.

Incident se dogodio u subotu kasno popodne na autoputu u blizini Lila, a francuska policija danas je saopštila da je od 30 povređenih 14 tražilo lekarsku pomoć. Uhapšeno je 10 izgrednika.

Osmorica policajaca zadobila su lakše povrede, a incident se dogodio uprkos tome što su se autobusi kretali u pratnji policije.

Jedan autobus je zapaljen, a druga dva su oštećena u neredima u kojima je učestvovalo više od 200 navijača. 

Na fotografijama i snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama može se videti kako navijači trče jedni prema drugima, bacaju baklje i lome prozore na autobusima.

Nadležni su utakmicu finala Kupa proglasili utakmicom visokog rizika zbog sve većeg broja nasilnih incidenata navijača na utakmicama u Francuskoj.

Navijači Liona i Pari Sen Žermena imaju dugoročno rivalstvo i očekivalo se da će putovati u Vilnev d'Ask na finale. Grupa navijača pariskog kluba bila je obučena u crno, a navijači Liona u belo. Neki od njih nosili su fantomke kako bi prikrili lice.

Pari Sen Žermen pobedio je sinoć Lion 2:1 i osvojio Kup.

Teme