Web Analytics
Lekler srećan zbog prve pobede u Monaku - BetaRS

Lekler srećan zbog prve pobede u Monaku

Automoto | Izvor: Beta | 26.05.2024 | access_time 18:20
Lekler srećan zbog prve pobede u Monaku
Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da mu mnogo znači današnja prva pobeda u trci Formule 1 na domaćoj stazi u Monaku.

"Nema reči kojima mogu ovo da opišem. Ovo je tako teška trka, dva puta sam startovao sa pol pozicije i to čini stvari boljim. Mnogo mi znači. To je trka zbog koje sam sanjao da jednoga dana postanem vozač Formule 1. Na 15 krugova pre kraja nadate se da se ništa neće desiti i emocije naviru", rekao je Lekler posle trke.

Lekler je danas prvi put u karijeri pobedio na domaćoj uličnoj stazi u Monte Karlu i postao prvi vozač iz Monaka koji je pobedio na toj stazi. On je krenuo sa pol pozicije, vodio je tokom čitave trke i ostvario šestu pobedu u karijeri.

"Moj otac je dao sve da bih bio ovde i to je bio naš san, da se trkam ovde i da pobedim, ovo je neverovatno", dodao je 26-godišnji vozač.

Drugo mesto zauzeo je vozač Meklarena Oskar Pjastri.

"Nezgodna trka. Tempo je na početku bio neverovatno spor. Morao sam da obraćam pažnju pre ulaska u tunel, ali nisam imao dovoljno mali bolid da se uvučem u taj prostor. Hvala ekipi. Ovo je bio sjajan vikend. Lepo je upisati dobar rezultat. Bio sam dobar prethodnih par vikenda, ali nisam to pokazao rezultatom. Lepo je biti na podijumu", rekao je on.

"Šarl je bio 'mega' čitavog vikenda. Bili su brzi od prvog kruga. Zadovoljan sam drugim mestom. Dobar rezultat ekipe. Veoma, veoma sam srećan", dodao je australijski vozač.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je izleteo sa staze u prvom krugu. Kada je trka prekinuta u prvom krugu posle incidenta na stazi, stjuardi su odlučili da vrate pozicije sa početka, pa je na restartu Sainc krenuo kao treći.

"Bilo je tesno i loše sam se osećao posle prvog kruga, ali se vrlo brzo to preokrenulo u dobar osećaj nakon što sam vraćen na treće mesto. Od tada je tempo bio dobar kako sam i očekivao, ali je nemoguće preticati na ulicama u Monaku", rekao je on.

"Izuzetno sam srećan što je Šarl pobedio u domaćoj trci. To što mogu da budem sa njim na pobedničkom postolju je sjajno za ceo tim i čini se da smo sve jači", naveo je Sainc.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 9. juna trkom za Veliku nagradu Kanade.

Teme