Web Analytics
Volf: Pogrešili smo kod saveta za Hamiltona, ne favorizujemo nijednog vozača - BetaRS

Volf: Pogrešili smo kod saveta za Hamiltona, ne favorizujemo nijednog vozača

Automoto | Izvor: Beta | 27.05.2024 | access_time 10:50
Volf: Pogrešili smo kod saveta za Hamiltona, ne favorizujemo nijednog vozača
Direktor Mercedesa Toto Volf priznao je da je ekipa pogrešila jer nije dala savet Luisu Hamiltonu da pokuša da ubrza posle izlaska iz boksa na stazu tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, kako bi imao šansu da pretekne Maksa Verstapena iz Red Bula.

Hamilton je u 51. krugu nedeljne trke u Monte Karlu otišao u boks na zamenu guma kao sedmoplasirani, a krug posle njega u boks je išao Verstapen koji je bio šesti. Kada se vratio na stazu Hamilton je putem radija izrazio nezadovoljstvo jer mu ekipa nije savetovala da pokuša da popravi rezultat u krugu po izlasku iz boksa kako bi imao šansu da pretekne Verstapena.

"To je bila pogrešna komunikacija između nas na zidu. Pogrešili smo, trebalo je da mu kažemo kako bi pokušao da ga pretekne. Ali razgovarali smo da li bi taj krug bio dovoljan na novim gumama, pa je poruka koju je dobio bila zbunjujuća, ali verovatno pogrešna. Trebalo je da mu kažemo da je izlazak kritičan. Ali postojala je zabrinutost - u slučaju da istrošimo gume u jednom krugu, šta će se kasnije dogoditi?", rekao je Volf, preneo je Skaj.

"Ali kada se sve sagleda, to je bila pogrešna poruka Luisu, a ovo je timski sport", dodao je Volf.

Hamilton i njegov timski kolega Džordž Rasel završili su trku na pozicijama na kojima su startovali, sedmoj odnosno petoj.

Sedmostruki svetski šampion na kraju sezone napušta Mercedes i prelazi u Ferari, a posle kvalifikacija u subotu, izrazio je nezadovoljstvo bolidom i rekao da ne veruje da će ove godine biti bolji od Rasela u kvalifikacijama.

Volf je rekao da Mercedes ne favorizuje jednog vozača u odnosu na drugog, ali da razume zbog čega bi Hamilton to ponekad mogao da pomisli u svojoj poslednjoj godini u Mercedesu.

"Pokušavamo da izvučemo najbolje iz odnosa i da maksimizujemo rezultate u njegovoj poslednjoj sezoni. Uvek između vozača i ekipa može da bude tenzije, pošto svi žele najbolje. Mislim da smo kao ekipa čak i u najnapetijim takmičenjima između timskih kolega pokazali da se trudimo da uvek na pravi način sve izbalansiramo i da budemo transparentni i fer", naveo je on.

"Mogu to da razumem, kao vozač želite najbolje od sebe i ekipe, a ponekad kada ne ide na tvoju ruku, možeš sve da preispituješ. Ali kao ekipa, naša misija 100 odsto je da obojici vozača pružimo najbolje bolide, strategije i podršku", dodao je Volf.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Kanade, 9. juna.

Teme