Web Analytics
Lajović se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa - BetaRS

Lajović se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa

Tenis | Izvor: Beta | 28.05.2024 | access_time 00:20
Lajović se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je večeras posle pet setova pobedio Rusa Romana Safijulina 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4.

Lajović, 61. teniser sveta, do pobede nad 42. igračem na ATP listi stigao posle četiri sata i 10 minuta.

Nakon dva brejka na obe strane u prvom setu, Safijulin je u 10. gemu iskoristio drugu set loptu na servis Kecmanovića i stigao do prednosti.

I u drugom setu su viđena po dva brejka na obe strane, pre nego što je Kecmanović u 11. gemu po trći put oduzeo servis Rusu i u narednom gemu odservirao za izjednačenje.

Do devetog gema trećeg seta oba igrača su bila sigurna na svom servisu, kada je Lajović uspeo da iskoristi drugu brejk loptu, i u narednom gemu odservira za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima.

Lajović je u četvrtom setu brejkovima u prvom i petom gemu poveo sa 4:1, ali je Rus sa dva brejka, u šestom i 10. gemu stigao do izjednačenja 5:5. Do kraja seta nije bilo brejkova, pa se pobednik rešavao u taj-brejku, u kom je Safijulin slavio sa 8:6 i izjednačio na 2:2 u setovima.

Do osmog gema petog, odlučujućeg seta nije bilo brejkova, kada je Lajović oduzeo servis Rusu i poveo sa 5:3, ali je Safijulin odgovorio u narednom gemu i smanjio na 4:5. U 10. gemu, ponovo je srpski teniser odlično odigrao na servis Rusa i iskoristio drugu meč loptu.

U narednom kolu, Lajović će igrati protiv boljeg iz duela Fric-Koria.

Teme