Web Analytics
Selektor Stojković objavio spisak za Evropsko prvenstvo - BetaRS

Selektor Stojković objavio spisak za Evropsko prvenstvo

Fudbal | Izvor: Beta | 28.05.2024 | access_time 09:25
Selektor Stojković objavio spisak za Evropsko prvenstvo
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je danas spisak od 26 fudbalera koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Grupa od 16 reprezentativaca u Sportski centar FSS stiže danas i imaće prvi trening od 17 časova. Ostali igrači pridružiće se do 2. juna, a dan kasnije nacionalni tim odlazi u Beč gde će 4. juna igrati prijateljsku utakmicu protiv Austrije.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Maljorka), Đorđe Petrović (Čelsi)

Odbrambeni igrači: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder Bremen), Srđan Babić (Spartak Moskva), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC)

Vezni igrači: Nemanja Gudelj (Sevilja), Dušan Tadić (Fenerbahče), Andrija Živković (PAOK), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Kostić (Juventus), Saša Lukić (Fulam), Filip Mladenović (Panatinaikos), Ivan Ilić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Mijat Gaćinović (AEK), Lazar Samardžić (Udineze), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Napadači: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (Salcburg), Luka Jović (Milan).

Reprezentacija Srbije boraviće u Beču do 7. juna, zatim odlazi u Stokholm gde je dan kasnije očekuje drugi prijateljski meč pred odlazak u Nemačku, protiv Švedske. Odmah posle utakmice predviđen je povratak u Beograd, a odlazak u Augzbug, gde će biti baza Srbije, je zakazan za 11. jun.

Prvu utakmicu na šampionatu Srbija će igrati 16. juna sa Engleskom u Gelzenkirhenu, potom 20. juna sa Slovenijom u Minhenu i za kraj grupne faze sa Danskom, verovatno meč odluke, koji je zakazan za 25. jun u Minhenu.

Evropsko prvenstvo počinje 14. juna, a završava se 14. jula.

Teme