Web Analytics
Tepić (SSP) o izlasku dela opozicije na izbore: Nije borba predati se i prihvatiti scenario SNS - BetaRS

Tepić (SSP) o izlasku dela opozicije na izbore: Nije borba predati se i prihvatiti scenario SNS

Politika | 28.05.2024 | access_time 15:00
Tepić (SSP) o izlasku dela opozicije na izbore: Nije borba predati se i prihvatiti scenario SNS
Foto: Beta/Milan Obradović
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas kao "predaju" odluku dela opozicionih stranaka koje su činile koaliciju Srbija protiv nasilja, da učestvuju na lokalnim izborima 2. juna. 

Tepić je ocenila da "nije borba predati se i prihvatiti ono što je scenario Srpske napredne stranke". 

"Za nas je to predaja, ulazak u kolo zajedno s njima pod njihovim uslovima i tu je glavni nesporazum", rekla je Tepić za televiziju N1. 

Odbacila je kao "nekorektne" navode doskorašnjih koalicionih partnera SSP da ta stranka izlazi na lokalne izbore u svim drugim mestima osim u Beogradu. 

"To nije tačno, izlazimo na 15 od 89 mesta u kojima će biti održani izbori, pretežno u vojvođanskim opštinama i gradovima. Mislim da je naivna odluka naših kolega u Novom Sadu ili Valjevu da poveruju da će pod ovim uslovima pobediti. Neće pobediti, njima će se tek sada dogoditi 17. decembar ili još slabiji rezultat", rekla je potpredsednica SSP.

Tepić je ocenila da se iz "dana u dan potvrđuje" da je odluka SSP o bojkotu predstojećih izbora, dobra i da će posle 2. juna ta stranka biti "moralni dobitnik". 
"Mi ćemo ostati jedina cipela, jedina noga u vratima koja će moći s punom relevantnošću da kaže i 2. i 3. juna izbori su pokradeni. Imamo problem i dalje, možda još veći sa izbornim uslovima i moramo da nađemo format da izbori budu fer i pošteni", dodala je Tepić. 

Teme