Web Analytics
Kina objavila smernice za promovisanje razvoja pametnih gradova - BetaRS

Kina objavila smernice za promovisanje razvoja pametnih gradova

Životna sredina | 28.05.2024 | access_time 17:00
 Kina objavila smernice za promovisanje razvoja pametnih gradova
Foto: Posetioci gledaju model maketu rešenja "pametnog grada" na izložbi ekoloških usluga na Kineskom međunarodnom sajmu trgovine uslugama (CIFTIS) 2023. u Pekingu (Sinhua/Li Sin)

Kina je 20. maja predstavila smernice za promovisanje razvoja pametnih gradova i urbane digitalne transformacije kako bi upravljanje urbanim sredinama postalo pametnije.

Do 2027. godine Kina očekuje značajan napredak u digitalnoj transformaciji urbanih područja i da će izgraditi brojne gradove pogodne za život, otporne i pametne, navodi se u dokumentu koji su objavili nacionalni biro za podatke i nekoliko drugih vladinih odeljenja, piše Sinhua.

Smernice imaju za cilj da produbi integraciju između digitalnih tehnologija i privrede, upravljanja i života putem urbanog razvoja, kombinuje podatke u čitav razvojni ciklus gradova i koordinira tehnički napredak i institucionalne inovacije, rekao je Čen Ronghui, zamenik šefa nacionalnog biroa za podatke.

"Da bi se olakšao visokokvalitetan razvoj, visoko efikasno upravljanje i visokokvalitetan život u urbanim sredinama, integracija i razvoj podataka biće ugrađeni u ceo proces urbane digitalne transformacije", rekao je Čen.

Vu Sjaoning, još jedan zvaničnik iz Biroa, rekao je da će sveobuhvatna digitalna transformacija uključiti sve aspekte urbanog razvoja kao što su urbanističko planiranje, izgradnja, upravljanje, usluge i rad.

Kako bi promovisali takvu transformaciju, biće uloženi napori da se uspostavi platforma za urbanu digitalizaciju, poboljša digitalna infrastruktura i učine institucionalne inovacije koje će se prilagoditi zahtevima digitalnog upravljanja urbanim sredinama, rekao je Vu.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina